Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Výbuch petardy. Maťovi (11) utrhlo palec a dva prsty má zdevastované
Zdielať na
Krimi

Výbuch petardy. Maťovi (11) utrhlo palec a dva prsty má zdevastované

ĎUBÁKOVO / Bude mať následky do konca života. Zábavná pyrotechnika spôsobila vážne zranenia len 11-ročnému školákovi. Maťovi z obce Ďubákovo (okres Poltár) počas silvestrovskej noci vybuchla petarda priamo v ruke.

K nešťastiu došlo ešte v poobedňajších hodinách. Maťo čakal na svojho kamaráta na dvore. Ostatní boli v dome, keď sa ozvala obrovská rana.

"Iba niečo buchlo. Ja som niesla poháre. Okamžite som ich pustila. Pozrela som sa cez okno a videla, ako sa chlapec zdvíha zo zeme," opisuje momenty po výbuchu stará mama Maťovho kamaráta.

Petarda vybuchla chlapcovi priamo v ruke. Či ju nestihol zahodiť, alebo prečo došlo k nešťastiu zisťuje polícia.

"Šťastím bolo, že mal hrubé rukavice, ktoré petarda roztrhala. Palec mal ale zohnutý, snáď mu ho neodtrhlo," dodáva stará mama.

Keď sa k chlapcovi dostal otec, okamžite ho naložil do auta a bežal s ním do lučeneckej nemocnice.

Odtiaľ ho previezli do Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici. Jeho stav je stabilizovaný, no podľa zistených informácii má odtrhnutý pravý palec. Ďalšie dva prsty utrpeli devastačné poranenia.

"Chlapec utrpel ťažké zranenia s trvalými následkami," potvrdila Mária Faltániová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Zdielať na

Najčítanejšie správy