Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Maslák poputuje na Slovensko, za mreže
Zdielať na
Krimi

Maslák poputuje na Slovensko, za mreže

BRATISLAVA/PRAHA / Údajný šéf slovenského podsvetia Miroslav Maslák sa zrejme dostane zo susedného Česka domov. Stať by sa tak malo v priebehu niekoľkých týždňov. Na Slovensku by si mal odpykávať desaťročný trest, ktorý mu vlani v novembri vymeral súd v Zlíne.

Eskortovanie údajného bossa podsvetia na Slovensko potvrdil i predseda zlínskeho senátu Radomír Koudela. Samotný Maslák s tým ale nesúhlasí.

O tom, kde si šéf odpyká svoj trest, momentálne rozhoduje trenčiansky krajský súd. Česká strana už len čaká na to, či si Maslák na Slovensku odpyká i desaťročný trest, ktorý mu vymeral zlínsky súd.

"Z našej strany nie je vôbec žiaden problém s vydaním pána Masláka k výkonu trestu na Slovensko," uviedol štátny zástupca Roman Kafka. 

Hoci sa do minulého roka zdalo, že na údajného šéfa podsvetia sú zákony krátke, je to minulosť.

Z doživotia desať rokov

Najprv mu na Slovensku za jeho mafiánske praktiky síce hrozilo doživotie, no pre procesné pochybenie sa dostal na slobodu. Svoje aktivity presmeroval do susedných Čiech.

So Svojimi kumpánmi sa zameral na vydieranie podnikateľov na východnej Morave.

"Posielali smsky typu ´skončíš na invalidnom dôchodku´. Keď to nepomohlo, pristúpili k ničeniu ich majetku. Podpaľovali autá či strieľali po domoch," uviedla Jana Macalíková, hovorkyňa polície v Zlíne.

Proti Slovákovi zhromažďovali policajti postupne dôkazy. Nasledoval súd, ktorý ho odsúdil na desať rokov väzenia.

Maslák s verdiktom nesúhlasil a podal dovolanie k Najvyššiemu súdu. Medzitým sa oňho začali zaujímať i na Slovensku. Trenčiansky krajský súd preto požiadal, aby si Slovák odsedel svoj test "doma".

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy