Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Lukáš (26) bojuje o život, o smrti brata (†23) nevie
Zdielať na
Krimi

Lukáš (26) bojuje o život, o smrti brata (†23) nevie

VYSOKÉ MÝTO / Hromadná potýčka, výstrely a zbytočná smrť. To je realita víkendovej noci v českom Vysokom Mýte. Obeťou sa stal najmladší brat majiteľa baru Radek. Jeho brat Lukáš bojuje o život v nemocnici.

Podľa posledných informácií existuje nádej, že by sa Lukáš mohol uzdraviť. Vraj sa na chvíľu prebral. "Lukáš je momentálne stabilizovaný. Stratil veľa krvi, doktori sa obávajú krvnej embólie. Rozhodujúci bude tretí až piaty deň," hovorí otec Roman Svoboda. 

O smrti brata nevie

Lukáš po streľbe absolvoval náročnú desaťhodinovú operáciu. Strela mala zasiahnuť ľadvinu, žalúdok a tepnu, v ktorej mal vnútorné krvácanie. za jeho uzdravenie sa modlí nielen rodina, ale aj snúbenica. "Hovoril som s ním pol minúty. Pýtal sa na brata, ale nemáme silu mu to povedať, aby sme mu neublížili," dodáva Svoboda.

Najstarší brat zverejnil na facebooku fotografiu, na ktorej je celá rodina v zápasníckych pózach. V diskusiách sa okamžite objavili poznámky, že ide o agresorov. "Všetkých päť detí som viedol ku športu. Robili sme bojové umenie. Všetci sme sa snažili trénovať. Moja najmladšia dcéra je majsterkou sveta v kickboxe. Ráda robil capoeiru. Bol výborný. Agresivita patrí medzi opilcov," dodáva otec piatich detí.

"To, že by mali byť chlapci agresívni, je úplná hlúposť. Popieram to, pretože som ich veľmi dobre poznal," hovorí rodinný priateľ Bohumil Roub.

Strieľal mestský policajt

Podľa českých médií strieľal v osudnú noc mestský policajt. Ten prišiel spolu s ďalšími dvomi mužmi do baru a dožadoval sa vstupu na diskotéku bez zaplatenia.

To ochranka odmietla a nechcela ich pustiť. "Videl som, že traja chlapi nechceli zaplatiť vstupné. Hádali sa tam," opisuje svedok. 

K bráne prišiel aj majiteľ podniku a zopakoval im opäť to isté.  Medzi tým ochranka volala políciu a tak sa trojica dala na útek. Ochrankár, 23 ročný Radek sa rozbehol za nimi.

Práve mestský policajt, ktorý nebol v službe si ho všimol, otočil sa a vystrelil. K mladíkovi dobehol jeho straší brat Lukáš. Chcel mu pomôcť, ale policajt vystrelil aj na neho.

VIAC ČÍTAJTE TU: Pri streľbe na diskotéke zomrel mladý muž (†23)

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy