Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nevlastný otec zneužíval dievča dlhých šesť rokov. Teraz je tehotné
Zdielať na

Nevlastný otec zneužíval dievča dlhých šesť rokov. Teraz je tehotné

OPOLE / Náhradná rodina mala byť pre štrnásťročnú teenagerku vykúpením, no dostala sa ešte do väčších problémov. O dievča sa jej biologická matka nedokázala postarať a tak ju pred rokmi umiestnila do náhradnej rodiny. Tam ju ale dlhých šesť rokov zneužíval jej nevlastný otec. Dievča nakoniec otehotnelo.

Prípad sa stal v poľskom meste Opole. Muž, ktorý mal byť pôvodne náhradným rodičom pre len štrnásťročné dievča, sa stal jej nočnou morou a navyše otcom jej nenarodeného potomka.

Dnes teenagerka sa do náhradnej rodiny dostala ako štvorročná. Prvé roky bolo všetko v poriadku, no zlom nastal, keď náhradná matka zmizla.

"Od tej doby sa pravdepodobne začalo zneužívanie vtedy len osemročného dievčatka jej otčimom," uviedla Katarzyna Cislo, hovorkyňa polície.

Nočná mora pre dievča trvala šesť rokov. Na situáciu upozorňovali aj jej bratia, no bezvýsledne. Situácia sa vyvŕbila, keď dievča ušlo z domu. Jej kroky smerovali k biologickej matke.

"Matke povedala, že už viac neznesie zaobchádzanie zo strany otca. Neskôr sa ukázalo, že je tehotná," dodala Cislo.

Vyšetrovaný pre vraždu manželky

Matka zalarmovala políciu. Tá konala a muža zadržala uňho doma. Nevlastného otca pritom v minulosti vyšetrovali pre vraždu jeho manželky. Chýbali však dôkazy.

"Vyšetrovanie sa prerušilo pre nedostatok dôkazov a pre chýbajúce telo," píše sa v stanovisku Okresnej prokuratúry v Opolí.

Muž sa počas výsluchu k zneužívaniu priznal, no otcovstvo ešte nenarodeného dieťaťa popiera. V prípade dokázania viny hrozí otčimovi až doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy