Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Otec a brat zneužívali postihnuté dievča, pred očami matky
Zdielať na

Otec a brat zneužívali postihnuté dievča, pred očami matky

Zdroj: ISIFA

KRAKOV / Trinásťročné dievča mal najmenej dva roky znásilňovať jej otec spolu s bratom. Podľa prokuratúry matka o tom vedela, no tvrdí, že je to ich súkromná vec.

Poľskom najnovšie otriasa prípad zneužívania iba trinásťročného postihnutého dievčaťa z Podlanského vojvodstva, ktoré ma znásilňovať vlastný otec a brat.

Hrôza mala trvať dva roky, pričom všetko sa malo diať pred očami matky.

"Zneužívali ju prakticky všetci členovia rodiny. Nezasiahla ani jej matka. Nikoho o tom, čo sa deje s jej dcérou neinformovala," uviedol hovorca polície Mariusz Ciarka.

Informáciu o hrôze dostali policajti z detského domova, kde ju dočasne umiestnili pracovníci sociálky.

"Rodina využívala iba materiálnu pomoc. Nepochádza z chudobných pomerov, bývanie majú nové, zrekonštruované," povedala riaditeľka odboru sociálnych služieb Malgorzata Bagińska.

Ich súkromný problém

"Najhoršie je, že rodina dievčaťa si myslí, že sa to týka iba ich a takéto veci by sa nemali riešiť cez políciu, ale iba medzi štyrmi stenami," dodal Ciarka.

Magda je momentálne v detskom domove pod dohľadom psychológov. Prípad je v rukách prokuratúry, ktorá obvinila oboch rodičov aj brata.

"Otec je obvinený z vykonávania iných sexuálnych činností s dievčatkom a jej brat z niekoľkonásobného znásilnenia. Obvinená je aj matka, ktorá mala zneužívaniu napomáhať. Hrozí im až trinásťročný trest," konštatuje hovorc súdu v Sulawkach Marcin Walczuk.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy