Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Podvod na pôžičkách, obchodný zástupca okradol klientov i chlebodarcu
Zdielať na
Krimi

Podvod na pôžičkách, obchodný zástupca okradol klientov i chlebodarcu

SOBRANCE / V okrese Sobrance vypukol škandál. Obchodný zástupca jednej z pôžičkových spoločností ľuďom nasľuboval čo len chceli, no nič sa nesplnilo. Dokonca oklamal i svojho zamestnávateľa.

"Toto je najväčší podvod, aký tu kedy bol," sťažuje sa poškodený Pavol.

Dôverčiví klienti zmluvy popodpisovali, ale doposiaľ im nikto nič nezaplatil, hoci podľa sľubov mal. "Chcel som peniaze, lebo som chcel robiť nejaké úpravy na dome," priznáva ďalší oklamaný Marek.

Situácia sa vyostrila, keď ľuďom na dvere začali klopať vymáhači peňazí. "Neviem, začo by som mal splácať, keď som ani cent nevidel," dodáva Marek. 

Vzniknutou situáciou sa začali zaoberať i príslušné orgány a tiež zamestnávateľ. "Sťažnosti, ktoré sme dostali, sme preverili a na základe internej kontroly sme na dotyčného podali trestné oznámenie," potvrdila Diana Priechodská Brodnianska, hovorkyňa spoločnosti Provident Financial.

Oklamaní i spoločnosť pochopili, že peniaze má obchodný zástupca, ktorý svoj podvod maskoval až niekoľko týždňov.

Mnoho okradnutých

Spoločnosť preto zakročila. "Pozastavili sme vyberanie splátok od všetkých zákazníkov," ozrejmila Priechodská Brodnianska.

Začínajú však ozývať klienti z celého regióna, čím podvod naberá na rozmeroch.

"Polícia prijala viacero trestných oznámení pre podozrenie zo spáchania podvodu. V súčasnosti podnety preverujeme," uviedla Jana Mésarová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Obchodný zástupca sa vyparil. Zmizol zo dňa na deň. Hľadá ho nielen polícia, ale i rodina. Dotyčný si však neželá, aby sa o jeho pohybe vedelo.

"Polícia prijala oznámenie o nezvestnosti, ktoré preverila, a zistila súčasný pobyt osoby," uzavrela Mésarová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy