Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Policajti v akcii, Stanislavovi mali vybiť oko
Zdielať na
Krimi

Policajti v akcii, Stanislavovi mali vybiť oko

ŤAHANOVCE / Stanislav z obce Ťahanovce (okres Košice) si chcel vypiť v krčme. Hoci bol vulgárny a agresívny, nikoho nenapadol, no sám prišiel o oko. Tvrdí, že ho priamo na policajnom oddelení surovo napadli muži zákona. Vraj mu opakovane udierali hlavou o stôl.

"Bol násilnícky. Dobýjal sa do vnútra. Aby mi neurobil škodu, tak som otvoril. Chcel som mu vysvetliť, že nech sa upokojí a chcel som ho poslať domov," opisuje incident zamestnanec pohostinstva.

Stanislav sa napriek všetkému domáhal, aby mu v krčme naliali. "Kričali sme po sebe. Fyzicky som ho nenapadol, ani on mňa. Priateľka ale zavolala policajtov a oni si ho zobrali," dodáva zamestnanec.

Keďže Stanislav nemal pri sebe žiadne doklady, previezli ho na oddelenie. "Vraj som do nich skákal. To ale nemôže byť pravda, veď ja som bol sám a oni boli štyria," opisuje napadnutý Stanislav.

Bil ho o stôl

Podľa slov Stanislava, jeden z nich ho surovo napadol. "Chytil ma za hlavu a buchol ma o stôl. Dva či trikrát. Okom som pritom trafil rovno na roh stola. Vybil mi ho," dodáva napadnutý.

Muži zákona tvrdia, že útočníkom bol Stanislava. "Na policajnom oddelení sa odmietol podrobiť dychovej skúške. Následne zaútočil na policajta, ktorého chytil za ramená a sotil do steny. Päsťou ho udrel do hrudníka. Hliadka v ďalšom konaní útočníkovi zabránila. Použila i donucovanie prostriedky proti agresívnemu mužovi, ktorý kládol odpor," uviedla Jana Mésarová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Rodina napadnutého tvrdí, že zákrok mužov zákona nebol oprávnený. "Osobne sme boli na Ťahanovciach. Rozprávali sme sa s riaditeľom a pýtali sa ho, či otec napadol policajta. Chceli sme vedieť, čo je v zázname. Povedal, že otec bol vulgárny a agresívny, ale fyzicky žiadneho policajta nenapadol," hovorí dcéra Stanislava.

Policajti vážne zraneného muža previezli do nemocnice, kde podstúpil operáciu. Ľavé oko mu však nezachránili a pravdepodobne naň už nikdy neuvidí.

"Ani fašisti nerobili to, čo robia teraz. Boli štyria, mali ma spacifikovať, ale nie mi oko vybiť," dodáva napadnutý.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy