Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Nehoda autobusu. Šoférovi prišlo nevoľno
Zdielať na

Nehoda autobusu. Šoférovi prišlo nevoľno

HORNÝ HRIČOV / Ďalšia nehoda autobusu. Krátko po pätnástej v Hornom Hričove narazil autobus do plota rodinného domu a to priamo v centre obce. V autobuse, ktorý išiel zo Žiliny, sedelo 20 ľudí. Cesta vraj prebiehala úplne normálne, až kým vodičovi neprišlo za volantom nevoľno.

V autobuse nastala panika potom, čo šofér neodbočil a rútil sa cez chodník priamo do centra obce. Len o kúsok minul rodinný dom a skončil v plote. Vodičovi údajne prišlo za volantom zle a odpadol. Zo Žiliny viezol 20 ľudí.

Autobus v záhrade

Tridsaťosemročný skúsený vodič spadol na schodíky. Ľudia v autobuse našťastie okamžite zareagovali. "Tí, čo boli vpredu,  hneď chytali volant. Snažili sa zastaviť  ten autobus, lebo šofér keďže padol na zem, nemal kto zastaviť autobus," opisuje svedok. 

Ten následne  narazil aj do zaparkovanej dodávky, okrem plota rodinného domu zdemoloval aj  stĺp, na ktorom bol obecný rozhlas a telefónne káble. "Volala mi suseda, že mám autobus zaparkovaný v záhrade," hovorí majiteľ pozemku, na ktorom sa autobus zastavil.

Cestujúci v šoku

Zranili sa  aj dvaja cestujúci, ktorých záchranári previezli do nemocnice. "Pani, čo sa zranila, tak áno, tá bola dosť v šoku. Mala koleno poranené a ruku," hovorí cestujúca. Najhoršie je  na tom práve 38-ročný Milan, ktorý sedel za volantom autobusu.

"Vodič bol pri vedomí, komunikoval avšak nesúvisle a nevedel, čo sa stalo," informuje vedúci zásahu Juraj Harry.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy