Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Cyklista nafúkal viac ako 2,5 promile, nevedel z čoho
Zdielať na
Krimi

Cyklista nafúkal viac ako 2,5 promile, nevedel z čoho

MICHALOVCE / Chodci a cyklisti stále patria k najzraniteľnejším účastníkom cestnej premávky. Častokrát sa však stáva, že doslova ignorujú svoje povinnosti na cestách hlavne za zníženej viditeľnosti. V priebehu uplynulého mesiaca sa v Michalovskom okrese stalo hneď niekoľko vážnych nehôd s ich účasťou. Jedna sa navyše skončila tragédiou. Aj to bol dôvodov na zorganizovanie vlastnej dopravnej akcie, počas ktorej sa policajti rozhodne nenudili. Pár previnilcov si pre nich pripravilo skutočné divadelné predstavenie.

Niekoľko minút po začatí akcie sa našiel prvý previnilec. Vôbec netušil, akej chyby sa dopustil. "Kúpil som fľašku vína, ale nevypil som ho. Až doma ho vypijem... tak vypil som niečo, ale nie veľa," hovorí podgurážený cyklista.

Mužovi sa podarilo až na tretíkrát zdolať dreger. A výsledok zmaril jeho očakávania. Nafúkal 1,4 promile. "Idem pomaly. A keď ide auto zastavím a idem pešo," hovorí. Pokutu 300 eur za rovnaký priestupok nestihol ešte vyplatiť a už sa môže tešiť na ďalšiu.

Viac ako 2,5 promile

Ďalší cyklista sa nevedel udržať na nohách. Výsledok dychovej skúšky ho prekvapil. Sám neveril, že nafúkal viac ako 2,5 promile. "Neviem z čoho to mám. Pil som kofolu," tvrdil policajtom cyklista.

Jeden z kontrolovaných cyklistov viezol na bicykli v úplnej tme malé dieťa. Vyhováral sa na to, že plánovali prejsť len pár metrov. "Nevedel som, ale nabudúce už budem vedieť," povedal.

Ani chodci nezaostávajú za cyklistami. Ich spoločným menovateľom bolo, že sa po ceste pohybovali bez akýchkoľvek reflexných prvkov.

"V poslednom období evidujeme zvýšený počet dopravných nehôd s účasťou chodca. V novembri došlo až k piatim nehodám, pri ktorých boli zranení chodci," uviedol riaditeľ policajného oddelenia v Michalovciach Ján Varga. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy