Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pojednávanie v prípade tragickej nehody sanitky sa začína štvrtýkrát
Zdielať na

Pojednávanie v prípade tragickej nehody sanitky sa začína štvrtýkrát

Na okresnom súde v Banskej Bystrici pokračovalo pojednávanie v prípade tragickej nehody sanitky, pri ktorej zahynuli päťdesiatdvaročný lekár a 30-ročný vodič sanitky. Podľa obžaloby im nedala prednosť vodička auta, ktorá vychádzala z vedľajšej cesty. Pojednávanie pripomína nekonečný príbeh. Po zmene sudcu sa totiž začína po štvrtýkrát.

Príbuzní obetí už znechutenie skryť nedokážu. Roky chodia na pojednávania a čakajú na výsledok. "Myslel som si, že sa to už niekam posunie, človek chodí, stále si služby prehadzuje," hovorí otec nebohého.

Čakanie na Najvyšší súd

Krajský súd totiž pedchádzajúce tri rozsudky zrušil a dokonca nariadil, aby o prípade rozhodoval iný sudca. Obhajca obžalovanej ženy navyše namietal zaujatosť všetkých sudcov v kraji. Čakať preto muselo na rozhodnutie Najvyššieho súdu.

V pojednávacej miestnosti nikdy nechýbal ani vodič autobusu, ktorý celú nehodu videl spoza volantu. Práve doňho narazila na križovatke sanitka, ktorá sa dostala do kolízie s autom vychádzajúcim z vedľajšej cesty.

Smrť lekára a vodiča

Tragédia sa stala pred 5 rokmi. V sanitke, ktorá išla na výjazd k pacientovi, zahynul lekár aj vodič. Prežil iba záchranár no doteraz má zdravotné problémy, pre ktoré sa už na svoje pôvodné miesto nemohol vrátiť.

Už 12. januára vypočuje súd znalca z odboru dopravy a zrejme padne aj rozsudok. "Predpokladám, že už bude rozhodnutie v januári," hovorí prokurátor Pavel Keller.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy