Oblačno
21°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Smrteľná havária pri Detve, muž (†72) zrážku neprežil
Zdielať na

Smrteľná havária pri Detve, muž (†72) zrážku neprežil

DETVA / Tragická dopravná nehoda v nedeľu ochromila hlavný ťah pri Detve. Po zrážke troch áut zahynul 72-ročný muž. Ďalších troch ľudí previezli sanitky do nemocnice. Podľa polície prešlo auto, v ktorom sedel starší manželský pár, náhle do protismeru.

Jedno z havarovaných áut skončilo hore na svahu, metre od vozovky. Sedemdesiatdvaročný muž, ktorý v ňom sedel, zrejme nebol pripútaný bezpečnostným pásom, vypadol von cez čelné sklo. Zomrel ešte pred príchodom záchranárov. Muž, ktorý šoféroval druhé auto sedel so svojou 57-ročnou manželkou v Mazde, ktorá skončila mimo cesty.

Hrozivá bilancia

"Pán z červeného auta vyšiel nám do protismeru, najprv narazil do toho auta, čo je predo mnou, z ničoho nič vyletel do protismeru," opisuje svedok.

Podľa toho, čo doteraz polícia vie, prešiel červený Fiat do protismeru. Viezol sa v ňom starší manželský pár, ktorý sa vracal domov do Detvy. Rútiacemu sa autu sa už nestihli vyhnúť ďalšie dve vozidlá. Bilancia je hrozivá, zranených ľudí odvážali do nemocnice sanitky.

Dôvod nikto nevie

"Pri dopravnej nehode vodič Vazu utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Ďalšie tri osoby boli so zraneniami prevezené do nemocnice," informuje hovorkyňa policajného zboru Mária Faltániová.

V nemocnici skončili 69 a 64-roční manželia z červeného Fiatu ako aj 57-ročná spolujazdkyňa zo striebornej Mazdy. Ich zranenia by podľa našich informácií nemali byť život ohrozujúce.

Prečo prešiel do protismeru nikto zatiaľ nevie. "Presnú príčinu vzniku dopravnej nehody určí až znalec z odboru cestnej dopravy," povedala Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy