Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Chlapec (11) prechádzal cez priechod pre chodcov, zrazil ho motorkár
Zdielať na
Krimi

Chlapec (11) prechádzal cez priechod pre chodcov, zrazil ho motorkár

Zdroj: TV JOJ

BARDEJOV / Jedenásťročného Dávida zrazil na priechode pre chodcov motocyklista. Stalo sa to na frekventovanej ceste v Bardejove. Motorkár podľa všetkého nedal chlapcovi prednosť. Ten skončil v nemocnici. Je po operácii a čaká ho ďalšia.

Iba jedenásťročný chlapec prechádzal cez frekventovanú cestu. Bol už na priechode pre chodcov, keď ho zrazil mladý motorkár. "Ja som tam stál na druhej strane a už len pozerám, že bežia ľudia," opisuje svedok.

Zrazený na zem

Podľa toho ako nehodu opísali svedkovia, pred priechodom zastavilo osobné auto. Jeho vodič dával chodcom prednosť. Malý školák urobil na zebre zopár krokov.  V tej chvíli ho mladý muž s motocyklom zrazil na zem.

"Som len videla na druhej strane policajtov a opretú motorku. To len taký rachot tu bol. Mal udretú hlavu aj nohu," dodáva Bardejovčanka. "Zrazený chodec utrpel viaceré zlomeniny a tržné rany s dobou liečenia najmenej 6 mesiacov," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová.

Vrtuľníkom do nemocnice

Zranenia malého chlapca boli vážne. Na pomoc mu prišli aj leteckí záchranári. Vrtuľníkom ho previezli do košickej nemocnice. "Maloletý pacient sa podrobil operačnému zákroku, je hospitalizovaný na Klinike úrazovej chirurgie v stabilizovanom stave," tvrdí Ladislava Šustvoá z UNLP v Košiciach.

"Vodič sa podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví," dodáva Migaľová.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy