Oblačno
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Nehoda sanitky v Bratislave, vodička (68) jej nedala prednosť
Zdielať na
Krimi

Nehoda sanitky v Bratislave, vodička (68) jej nedala prednosť

BRATISLAVA / V bratislavskej Petržalke na Námestí hraničiarov sa ráno zrazila sanitka s osobným autom. Záchranné vozidlo zostalo po nehode prevrátené na boku. V nemocniciach skončili až traja ľudia.

Dopravná nehoda sa stala krátko po deviatej hodine ráno. Záchranári prevážali ťažko zraneného osemdesiatjedenročného muža. Ten si mal doma pri páde zlomiť rebrá a záchranári ho viezli do nemocnice v bratislavskej Petržalke.

Nedala prednosť

Na semafore svietila zelená v momente, keď sanitke nedala prednosť šesťdesiatosemročná vodička. Zrejme si nevšimla prichádzajúcu sanitku so zapnutou svetelnou a zvukovou signalizáciou.

"Vozidlo rýchlej zdravotnej pomoci jazdilo v smere z Námestia Hraničiarov na Starohájsku ulicu, pričom z dosiaľ nezistených príčin došlo v križovatke k zrážke s osobným motorovým vozidlom značky Peugeot 206 jazdiacim v smere z Osuského ulice na Furdekovu ulicu," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Karina Považanová.

noviny.sk/Silvia Bartoňová



Napriek tomu, že ju vodič sanitky videl, zrážke už nedokázal zabrániť. Po náraze Peugeot odhodilo a sanitka sa prevrátila na bok.

Na miesto krátko od oznámenia dorazili záchranári a hasiči, ktorí pomáhali zranenej posádke. "Bolo nám hlásené operačným strediskom, že sanitka sa nachádza na boku. V sanitke sa nachádzali dve zranené osoby, ktoré sme pomohli vytiahnuť zdravotnej službe," opísal zásah hasičský veliteľ Radoslav Puhovich.

noviny.sk/Silvia Bartoňová

Záchranárka si poranila chrbticu

Vodičku osobného auta museli záchranári taktiež ošetriť a následne ju previezli na kompletnejšie vyšetrenie do ružinovskej nemocnice. "Pri nehode sa zranili dvaja ľudia. Horšie na tom bola mladá záchranárka, ktorá utrpela úraz chrbtice. Pacient, ktorého viezla záchranka sa našťastie nezranil," uviedol hovorca operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel.

Kým vodičku auta ošetrili ambulatnen, zranené dvadsaťtriročnú záchranárku previezli z petržalskej nemocnice do Ružinova. Momentálne leží na ortopedicko-traumatologickom oddelení. "Žena má zlomený stavec v driekovej časti. Tu je nutná hospitalizácia, operačné riešenie zatiaľ nie. Takže zostáva v nemocnici," uviedla hovorkyňauniverzitnej nemocnice v Bratislave Petra Stano Maťašovská. Presné príčiny nehody vyšetruje polícia.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy