Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Auto zrazilo chodcov. Jeden skončil na kapote, druhý v priekope
Zdielať na
Krimi

Auto zrazilo chodcov. Jeden skončil na kapote, druhý v priekope

SABINOV / Medzi obcami Lipany a Kamenica zrazilo auto dvoch chodcov. Obaja išli po úzkej neosvetlenej ceste vedľa seba, v tmavom oblečení. Jeden z nich bol navyše pod vplyvom alkoholu.

"Vôbec som ich nevidel," hovorí vodič auta.

Chodcov na ceste v tmavom oblečení si všimol až v poslednej chvíli. Jeden vyletel na kapotu auta, druhého našli v priekope. "Jeden bol asi na kapote a keď som dobrzdil, spadol na cestu," opisuje.

Mladí muži išli podľa slov vodiča, vedľa seba. Jeden popri úzkej krajnici, druhý vraj kráčal až v jazdnom pruhu. Na neosvetlenej ceste medzi obcami, bez jediného reflexného kúsku oblečenia. "Mali na sebe čierne šušťáky a maskáčové bundy," hovorí.

"Pravdepodobnou príčinou dopravnej nehody bol nesprávny pohyb chodcov na vozovke. K vzniku nehody prispela aj skutočnosť, že obaja chodci boli bez akýchkoľvek reflexných prvkov," informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Vážne zranenia

Obaja mladí muži skončili po nehode v nemocnici. Jeden má početné tržné rany, druhý je na tom ešte horšie. Vo vážnom stave sa ho ujali lekári. Utrpel viacnásobné vnútorné poranenia a niekoľko zlomenín.

Obaja mladí muži poriadne riskovali. Zrejme si ani neuvedomili, že ísť v takej tme po úzkej neosvetlenej ceste je hazard so životom.

1,3 promile

Na mieste nehody sa povrávalo, že úlohu zohral aj alkohol. Už teraz je jasné, že minimálne jeden z chodcov určite nebol triezvy.

"Po štyroch hodinách od dopravnej nehody bola vykonaná dychová skúška s výsledkom viac ako 1,3 promile,"
potvrdila Migaľová.

Či bol opitý aj jeho kamarát, zatiaľ nie je známe. Po nehode bol v takom vážnom stave, že strácal vedomie. Viac preto ukážu až výsledky krvných testov.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy