Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tank prešiel vojaka (24) počas cvičenia, mladík skončil v nemocnici
Zdielať na

Tank prešiel vojaka (24) počas cvičenia, mladík skončil v nemocnici

TREBIŠOV/BRATISLAVA / Nešťastný koniec malo vojenské cvičenie na východe Slovenska. Mladého vojaka mal zraziť a pásmi prejsť ťažko-tonážny obrnený transportér tak nešťastne, že je zázrak, že prežil. Dvadsaťosemročný muž leží v nemocnici v kritickom stave.

K nešťastnej nehode malo dôjsť minulý týždeň v stredu počas nočného cvičenia vojakov. Bojové vozidlo pechoty malo prejsť mladého muže, ktorý skončil v nemocnici vo veľmi vážnom stave.

"Nešťastie sa stalo večer. Bola znížená viditeľnosť," hovorí jeden z vojakov.

"Počas výcviku roty došlo na jednom z cvičísk na východnom SLovensku k zraneniu profesionálneho vojaka," dodal hovorca Ozborjených síl Slovenskej republiky major Štefan Zemanovič. Bližšie sa armáda vyjadrovať nechce, nakoľko prebieha vyšetrovanie.

Štastie v nešťastí

Vojaka okamžite previezli do trebišovskej nemocnice. Mal poranenia spodnej časti tela. "Zranenú mal panvu, jeho stav bol v prvom momente vážny," uviedol primár Igor Babuľák.

Podľa zistení po mladíkovi prešla takmer dvanásťtonová mašina pri cúvaní. Muž mal šťastie. Prežil, pretože ho pásy zatlačili do premočenej zeme.

Zranený sa k nešťastiu vyjadrovať nechce. "Želám si, aby ste nekontaktovali moju rodinu," požiadal pacient.

Vojak je už stabilizovaný a zo zranení sa lieči.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy