Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Mladík (20) zaútočil na mamu nožom a tyčou
Zdielať na
Krimi

Mladík (20) zaútočil na mamu nožom a tyčou

BANSKÁ ŠTIAVNICA / V Banskej Štiavnici sa skoro ráno stala tragédia. Podľa doterajších informácií 20-ročný syn zaútočil nožom a kovovou tyčou na svoju mamu. Oboch museli lekári v žiarskej nemocnici operovať. Polícia rieši incident ako pokus o vraždu.

K tragédii došlo niekoľko minút po piatej ráno, syn napadol svoju mamu nožom, oboch previezli záchranári do nemocnice. Štyridsaťdvaročnú ženu operovali lekári tri hodiny.

Vážny stav

Podľa primára mala množstvo rezných rán, odrenín ale aj zlomeniny. Najvážnejšiu ranu od noža mala v oblasti chrbtice. Útočník ju nielen bodal, ale napadol aj kovovou tyčou.

"Štyridsaťdvaročná žena mala bodnoreznú ranu na krku a 20-ročný muž poranenie predlaktia, obaja boli pri vedomí a po prvotnom ošetrení prevezení do nemocnice v Žiari nad Hronom," tvrdí hovorca záchranárov Boris Chmel.

Drogy

Po niekoľkohodinovej operácii je podľa lekárov mimo ohrozenia života, no stále vo vážnom stave. Dvadsaťročný Milan mal po incidente porezať aj seba. Leží tak s mamou na rovnakom oddelení,no mladíka neustále strážia policajti. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre pokus o vraždu.

Prečo mal syn takto kruto svoju mamu napadnúť, zatiaľ nevedno, susedom sa do očí tlačili slzy, hovorili aj o drogách. Po útoku na mamu si vraj sám podrezal žily a vyskočil z balkóna.

Syn drogoval

"Strašne dobrá rodina, len ten ich syn drogoval, som počula," hovorí suseda. Vyšetrovatelia zaisťovali stopy v dome niekoľko hodín.

Vyšetrovateľ vzniesol ešte v utorok, dvadsaťročnému Milanovi obvinenie z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu, pričom zo strany vyšetrovateľa bude podaný podnet na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby.

V súčasnosti prebiehajú ďalšie procesné úkony. "Zisťujeme akékoľvek bližšie okolnosti prípadu a takisto motív konania obvineného. Jedným z predmetov zistenia, je aj to, či bol obvinený v čase spáchania skutku pod vplyvom alkoholu, prípadne pod vplyvom iných omamných a psychotropných látok," informuje hovorkyňa oddelenia komunikácie a prevencie Petra Kováčiková. V tejto súvislosti bol zo strany vyšetrovateľa u obvineného nariadený odber krvi.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy