Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Matúša zasiahol elektrický prúd, skončil v nemocnici
Zdielať na

Matúša zasiahol elektrický prúd, skončil v nemocnici

TRNAVA / Dvadsaťjedenročného Matúša popálil silný elektrická prúd na štyridsiatich percentách tela. Vysokoškolák totiž vyliezol na jeden z odstavených vagónov vo výhybni Nemčanka pri Trnave. Mladík je vo vážnom stave.

Matúš s kamarátom sa počas voľna medzi prednáškami rozhodli, že si chcú pozrieť mesto. Vyštverali sa preto na vagón vo výhybni v záhradkárskej oblasti, ktorá je na trati medzi železničnou zastávkou Trnava predmestie a stanicou Šelpice.

Vysokoškolák si však neuvedomil, že tesne nad ním je elektrické vedenie. "Bola rana, taká dosť intenzívna, ako keby niekto do niečoho narazil alebo niečo vybuchlo," opisuje záhradkár. 

Matúš sa po zásahu zviezol na zem. Ihneď k nemu dobehol kamarát a volal pomoc. Mladík však upadol do bezvedomia.

"Mladý muž utrpel po zásahu elektrickým prúdom rozsiahle popáleniny po celom tele prvého a druhého stupňa," uviedol Boris Chmel, hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky.

V bezvedomí

Previezli ho do nemocnice v Trnave. Lekári skonštatovali, že má popáleniny na štyridsiatich percentách tela. Keďže nemocnica nedisponuje patričným vybavením, transportoval ho vrtuľník do nemocnice v Bratislave.

"Vzhľadom na závažnosť zranení ho prevážal vrtuľník do ružinovskej nemocnice v Bratislave na oddelenie popálenín a rekonštrukčnej chirurgie," dodal Matúš Stračiak, hovorca Fakultnej nemocnice v Trnave.

"Mladý muž leží na popáleninovom oddelení. Je napojený na umelú pľúcnu ventiláciu, jeho stav je vážny," doplnila Petra Stano Maťašovská, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave.

Pozrite si video, ako mladíka prevážali:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy