Skoro jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Lýdia (14) mala oklamať Františka (24). Hrozí mu desať rokov za zneužívanie
Zdielať na

Lýdia (14) mala oklamať Františka (24). Hrozí mu desať rokov za zneužívanie

HUMENNÉ / Hluchonené štrnásťročné dievča mal sexuálne zneužívať o desať rokov starší Humenčan. Jeho príbuzní o tom nechcú ani počuť. Tínedžerka ho vraj oklamala a posunkovou rečou mu ukázala, že má dvadsať rokov. Polícia teraz vyšetruje, kto z nich hovorí pravdu a začala trestné stíhanie pre zločin sexuálneho zneužívania.

Podľa zistení TV JOJ je dvadsaťštyriročný Humenčan bezdomovcom. Podľa jeho kamarátov by ale neublížil ani muche. "Verím tomu, že ten chlapec by jej neublížil. Dám ruku do ohňa za neho, on ju ľutoval," hovorí Františkov kamarát.

Posledné dni na ulici

Štrnásťročná Lýdia je podľa našich zistení hluchonemá a rovnako ako František trávila posledné dni na ulici. "Tiež bola bezdomovkyňa," hovoria spoloční známi.

"Kamkoľvek sa pohol, išla za ním. Akoby sa do neho zaľúbila," hovorí Františkov brat. František sa mal tiež bratovi zdôveriť s tým, že dievča mu svoj skutočný vek zatajilo. "Tvrdila mu posunkovou rečou, že ona má dvadsať rokov," dodáva.

Františkov brat navyše tvrdí, že tínedžerka je tehotná. Rodina dievčaťa preto na polícii podala trestné oznámenie. "Polícia začala v tomto prípade trestné stíhanie pre zločin sexuálne zneužívanie," uviedla hovorkyňa prešovskej krajskej polície Jana Migaľová.

Má byť tehotná

"Že vraj teraz je tehotná, tak ho zobrali na kriminálku a vyšetrujú ho a neviem, čo bude," tvrdí brat. Ak Františkovi polícia preukáže vinu, hrozí mu väzenie až na desať rokov. "V prípade prebiehajú procesné úkony a preto bližšie informácie momentálne poskytovať nebudeme," dodala policajná hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy