Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Kriminalisti majú proti údajnému bossovi Borbélymu dôkazy
Zdielať na

Kriminalisti majú proti údajnému bossovi Borbélymu dôkazy

BRATISLAVA / František Borbély, ktorého označujú za starú gardu bratislavského podsvetia, je vo väzbe. Po siedmich hodinách o tom rozhodol sudca. V pondelok predstúpil pred médiá funkcionár z Národnej kriminálnej agentúry, aby potvrdil, že voči bývalému bossovi majú dôkazy.

Národná kriminálna agentúra tvrdí, že má dôkazy, ktoré usvedčujú údajného šéfa a posledného zo sýkorovcov Františka Borbélyho. Toho zobralo komando pred pár dňami spolu s ďalšími štyrmi osobami. Jednu osobu prepustil prokurátor, jednu sudca špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici.

Exbossa sýkoriek si však vo väzbe ponechajú .Dôkazy vraj zháňala národná kriminálna agentúra od roku 2012.

Práve vďaka policajnej akcii pod názvom LOKI polícia v januári minulého roka zabezpečila dôkazy a cenné informácie, ktoré viedli až k dolapeniu Františka Borbélyho.

Išlo o akciu, v ktorej v rámci viacerých domových prehliadok komando zadržalo dvanásť osôb. Zaistili pritom rôzne druhy drog, zbrane či strelivo a taktiež takmer stotisícovu hotovosť.

"Obvinených je celkovo osemnásť  členov tejto skupiny, z ktorých v súčasnosti tri osoby sú vo väzbe a dve vo výkone trestu za inú trestnú činnosť," potvrdil zástupca riaditeľa NAKA Martin Krčmárik.

Niektorí členovia sú stíhaní pre drogovú trestnú činnosť, iní pre majetkovú trestnú činnosť, presnejšie poisťovacie podvody.

"Bolo vynesené aj obvinenie zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny," informoval Krčmárik.

Voči väzbe sa však Borbély, ako aj jeho údajní kumpáni či prokurátor odvolali. Konečné slovo tak bude mať Najvyšší súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy