Oblačno
23°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Chlapcovi (3) a dievčaťu (1,5) zachránila život autosedačka
Zdielať na

Chlapcovi (3) a dievčaťu (1,5) zachránila život autosedačka

HOROVCE/HRIADKY / Trojročnému chlapcovi a osemnásťmesačnému dievčatku zrejme zachránila život autosedačka. Po čelnej zrážke dvoch osobných áut na východe Slovenska sa zranilo päť ľudí.

Zrejme nedanie prednosti v jazde sa podpísalo pod čelnú zrážku dvoch áut na východe Slovenska. Päť ľudí po nehode skončilo v nemocnici, medzi nimi aj dve deti. "Ona chcela odbočiť. Aj odbočila, ale už tam išlo auto," hovorí dedko dvoch malých detí.

Rodina aj starí rodičia sa vracali z návštevy, no boli niekoľko kilometrov pred nimi. Cestou sa dozvedeli desivú správu o nehode ich najbližších a s veľkým strachom sa za nimi ponáhľali. "Zobrali ich všetkých zatiaľ nevieme kam. Malé deti zobrali záchranka," povedala priamo na mieste nehody babka detí.

Zachránili ich detské sedačky

Trojročného chlapca a jeho o rok a pol mladšiu sestru najskôr ratovali rodičia, no po chvíli už aj záchranári. Deťom sa ale akoby zázrakom nič vážne nestalo. Zachránili ich detské sedačky, v ktorých boli pripútané.

"Rodina bola prevezená do michalovskej nemocnice, kde im bolo poskytnuté ambulantné ošetrenie," povedal hovorca siete nemocníc Svez zdravia Tomáš Kráľ.

Žena prišla o vodičák

Päťdesiatriročná vodička Peugeotu bola v poriadnom šoku, no ako jediná nepotrebovala pomoc lekárov. Jej spolujazdec nebol na tom veľmi dobre. "Bol prevezený do trebišovskej nemocnice, kde je momentálne v stabilizovanom stave na traumatologickom oddelení," dodal Kráľ.

Ani u jedného z vodičov nebol nameraný alkohol v krvi. "Hovorila, že nevie, čo sa stalo. Že má tridsaťpäť rokov vodičský, ale ja o tom pochybujem," dodala babka malých detí. Vodička Peugeotu prišla o vodičský preukaz.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy