Polojasno
20°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Miništranta Tomáša (19) dievčatá obviňujú zo sexuálneho obťažovania
Zdielať na

Miništranta Tomáša (19) dievčatá obviňujú zo sexuálneho obťažovania

HUMENNÉ / Devätnásťročný Tomáš, ktorého ľudia poznajú ako miništranta z kostola, mal jedno dievča s nožom v ruke ťahať za kríčky, druhému vraj navrhoval orálny sex a niekoľko ďalších mal prenasledovať.

Pätnásťročné dievča na polícii povedalo, že devätnásťročný chlapec ju mal prepadnúť v podchode. Ten ale všetko poprel. Hovorí, že ide o výmysly.

Vystrašené dievča sa pritom malo tak zľaknúť, že sa odvtedy bojí chodiť samo von. Matka vidí, že dcéra má za sebou psychickú traumu. "Chytil ju pod krk, s nožíkom jej prešiel po tvári. Vraj ju do kríkov ťahal," hovorí matka dievčaťa.

Tomáš tvrdí, že nič také nespravil. Policajti údajný prepad v humenskom podchode vyšetrujú ako zločin vydierania. Mužovi za to hrozí až desaťročné väzenie. Ďalšie dve podozrenia preverujú a trestné stíhanie nezačali.

Ozvali sa ďalšie

Dvadsaťpäťročná žena z obce neďaleko Humenného tvrdí, že na Tomáša narazila ráno okolo šiestej. "Keď som išla do práce, tak som ho stretla. Navrhoval mi orálny sex," povedala.

Ozvala sa aj dievčina, ktorá s obvineným bola pred troma rokmi v kresťanskom tábore. Vtedy si mala vypočuť sťažnosti viacerých dievčat. "Hovorili, že za nimi chodí, že im je to nepríjemné," opisuje slová vtedy asi desaťročných dievčat.

Miništrant Tomáš mal vtedy šestnásť. Jeho rodina tomu neverí. polícia však na prešetrení prípadov dôkladne pracuje.

Súvisiace články