Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Vlak rozmetal kamión, zavadzal mu na koľajniciach
Zdielať na

Vlak rozmetal kamión, zavadzal mu na koľajniciach

Zdroj: YouTube/David's Garden Seeds And Products

LOUISIANA / K zrážke nákladného vlaku, pri ktorej rozmetalo kamión, došlo v americkej Loisiane. Nehodou sa vykoľajili dve lokomotívy a sedemnásť vagónov. Vodič nákladiaku stihol včas utiecť z kabíny, no strojvedúci a technik vo vlaku utrpeli ľahké zranenia, píše Daily Mail.

Desivý moment nastal, keď kamión, ktorý prevážal žeriav, uviazol na koľajniciach a nedarilo sa ho odtiahnuť.

Netrvalo dlho, kým sa rozsvietili výstražné svetlá a začala sa ozývať siréna vlaku. V tom momente vyskočil šofér kamiónu z kabíny, píše Daily Mail.

Vlak, ktorý ťahal osemdesiatsedem vagónov, náves zaseknutý na koľajniciach rozmetal.

"Ó, môj bože, povedz mi, že je vodič kamiónu vonku," kričala očitá svedkyňa Juanita Schulze. "Vyzeralo to ako všetky tie desivé šoty v televízii," dodala.

Nebezpečný argón

Vodičovi sa nič nestalo, len sa nečinne prizeral na hrôzu. Strojvedúci však utrpel zranenia, preto ho previezli do nemocnice. Je mimo ohrozenia života.

Technik, ktorý sa v momente zrážky nachádzal v kabíne, tiež utrpel ľahké zranenia.

Polícia evakuovala na dve hodiny obyvateľov približne päťdesiatich domov v okolí nehody. Vlak prevážal argón, ktorý začal po nehode unikať. Hrozilo tiež, že niektorá z nádrží s plynom by mohla vybuchnúť. 

Podľa policajných správ toto nebola jediná nehoda. V posledných rokoch došlo k podobných trom až štyrom prípadom zrážky vlaku s kamiónom.

Pozrite si nehodu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy