Jasno
15°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Čelná zrážka v Rožňave, auto prerazilo oplotenie a skončilo na streche
Zdielať na

Čelná zrážka v Rožňave, auto prerazilo oplotenie a skončilo na streche

NIŽNÁ SLANÁ / Krátko po šiestej hodine ráno zobudil obyvateľov obce Nižná Slaná pri Rožňave veľký buchot. Za rano sa skrývala zrážka dvoch áut, pričom jedno prerazilo aj plot rodinného domu a skončilo na streche. Na mieste zasahovali policajti, hasiči i štyri sanitky.

Mladá žena sa vracala skoro ráno domov z práce, keď do nej v pravotočivej zákrute narazilo auto. Vo vozidle boli traja maldí muži.

"Auto s mužmi narazilo do druhého vozidla v plnej rýchlosti. Vodička už vedela, že je zle, no nestihla urobiť vôbec nič. Ani vystúpiť," opisuje zrážku svedkyňa.

Na mokrej ceste dostal vodič pravdepodobne šmyk. Nezvládol riadenie, prešiel do protismeru a narazil do prichádzajúceho auta. Náraz bol natoľko silný, že auto prerazilo plot rodinného domu. Následne skončilo na streche.

Pasažieri zostali vo vozidle. Vyprostiť ich museli až privolaní hasiči. "Tri postihnuté osoby zostali zakliesnené, vyslobodili sme ich pomocou hydraulického náradia," opisuje zásah jeho veliteľ Marián Šmelko.

Muži boli po celú dobu pri vedomí. Napriek vážnym zraneniam komunikovali so záchranármi.

Ženu vyprostili

Keďže rana zobudila viacerých obyvateľov, tí vybehli do ulíc, aby ratovali zranených. Ženu sa im z auta vytiahnuť podarilo.

"Keď sme vytiahli dievča z auta, prišli akurát hasiči," opisuje situáciu svedok. "Držala som nad ňou dáždnik, aby zbytočne nemokla," dodáva svedkyňa.

Všetkých zranených previezli do najbližšej nemocnice, kde sa liečia. Príčinou nehody sa už zaoberá polícia.

Pozrite si reportáž priamo z miesta nehody:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy