Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Lupič (43) zmlátil barmanku krígľom, kradol peniaze pre náročnú priateľku
Zdielať na

Lupič (43) zmlátil barmanku krígľom, kradol peniaze pre náročnú priateľku

BRNO / Muž (43) surovo zaútočil na servírku nočného baru. Zbraňou mu bol pivný polliter. Žene spôsobil pomliaždeniny a tržné rany na hlave. Urobil to, pretože jeho nová priateľka je veľmi finančne náročná.

Po niekoľkých pivách nabral muž odvahu, aby si zahral na hracom automate. Od servírky chcel, aby mu vysvetlila princíp hry.

Bola to len zámienka. Okamžite ženu zdrapil za vlasy a odtiahol na toaletu, kde ju zamkol. Vrátil sa do baru, ktorý začal prehľadávať. Chcel peniaze.

Keďže hotovosť nenašiel, vrátil sa na toaletu. Servírku odtiaľ odtiahol do skladu a tam násilím zisťoval, kde má tržbu.

Pivný krígeľ

V ďalšom miestnom bare zaútočil na barmanku pollitrovým pivným krígľom. Napadnutú ženu previezli so silným otrasom mozgu do najbližšej nemocnice.

"Muž priznal, že mal novú priateľku, ktorá bola veľmi náročná. Minul na ňu všetky peniaze, ktoré získal týmito lúpežami," ozrejmil kriminalista Miroslav Klusáček.

Násilník sa k obom činom priznal. Z barov si odniesol spolu približne dvetisícpäťsto eur (sedemdesiattisíc českých korún).

"Kolegyňa sa bude z toho ešte dlho spamätávať. Otázne je, či sa jej to podarí a či bude schopná sa pozrieť chlapovi do očí," hovorí kolegyňa napadnutej.

10 rokov väzenia

Muž pritom nie je žiadny svätec. V záznamoch už má podmienečný trest odňatia slobody za všeobecné ohrozenie, pretože sa snažil vyhodiť do vzduchu hasičskú zbrojnicu.

"Otvoril plynový uzáver a čakal, že dôjde k výbuchu zbrojnice. Dôvodom jeho konania bolo, že mu kamarát prebral priateľku," dodáva Klusáček.

Útočník je momentálne v cele. Štátny zástupca požiadal o väzbu. Mužovi hrozí trest až desať rokov väzenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy