Oblačno
16°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Tínedžeri majú novú zábavku. Podpália sa a video zavesia na facebook
Zdielať na

Tínedžeri majú novú zábavku. Podpália sa a video zavesia na facebook

CHARLOTTE / Internetom sa šíri nová veľmi nebezpečná zábavka tínedžerov. Akýsi súboj s ohňom. Deti sa polejú horľavinou a podpália sa. Lekári tak majú plné nemocnice popálených mladých ľudí. Desivé na tom je, že deti sa pri tom nakrúcajú, videá vešajú na sociálne siete a následne ich hodnotia.

Reportáž nie je vhodná pre maloletých a mladistvých.

Nová zábavka sa volá Fire Challenge - súboj s ohňom. Živel už týždne netvorí telá detí, ktoré navnadené kamarátmi a popularitou túžia zaujať svojim súbojom na internete.

Čo najviac komentov a lajkov

Dôvodom sú "lajky" na sociálnych sieťach a výsledkom je veľa zranených detí v nemocniciach. Deti sa polejú horľavou látkou v blízkosti jazier, sprchy či iného vodného zdroja.

Následne škrtnú zápalkami alebo zapaľovačom a začína sa desivé peklo. Mnohí si myslia, že voda je blízko, ale po vznietení prežívajú dlhé sekundy ukrutných bolestí, kým ich niekto zahasí.

"Mne to nepríde ako odvaha ale ako dobrá hlúposť. Môžu si vážne ublížiť," hovorí obyvateľka mesta Charlotte.

Slovenskí tínedžeri objavili nebezpečnú zábavku: halucinácie!

Asistencia matky

Najsmutnejšie na aktuálnom prípade je to, že šestnásťročnému tínedžerovi na zázname asistovala jeho vlastná štyridsaťjedenročná matka. Kým sa jej podarilo syna zahasiť prešlo až sedemnásť sekúnd.

Našťastie mladík vyviazol len s miernymi popáleninami, ale iní tínedžeri také šťastie nemali. Americká polícia už zriadila špeciálnu linku, aby tomuto trendu sebapoškodzovania zabránila.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy