Oblačno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Pes zaútočil na majiteľku (44), museli ho zastreliť
Zdielať na

Pes zaútočil na majiteľku (44), museli ho zastreliť

KRÁSNA NAD HORNÁDOM / V Krásnej nad Hornádom (okr. Košice) útočil zúrivý pes. Podľa našich informácií napadol vlastnú majiteľku, ktorá má vážne poranenú ruku, trup a nohy. Žena ja v opatere chirurgov.

V Košiciach sa v nedeľu odohralo viacero útokov na ľudí. Odborníci za tým vidia spln mesiaca. Obeťou útoku psa sa stala aj žena z Krásnej nad Hornádom. "Krv sa z nej liala, bola samá krv," hovorí matka dohryzenej ženy, ktorú s vážnymi zraneniami odviezla záchranka.

Podľa slov svedkyne sa z domáceho miláčika stala okamžite zúrivá šelma, ktorú nik nedokázal zastaviť. "Pes si ľahol, ona ho prekročila a vtedy vraj na ňu skočil," hovorí matka ženy Helena.

Jej krik postavil na nohy celú ulicu. Do domu sa nevedeli dostať záchranári ani policajti. Nakoniec jeden z členov pohotovostnej motorizovanej jednotky vošiel do domu oknom a vyliezol na dvor. Tam krvilačného psa zastrelil.

Útok na chlapca

Na sedemročného Alexa nečakane zaútočil malý teriér. "Ja som ho nevidel, nič so mu nerobil. Pohrýzol ma do stena a utekal preč," hovorí Alex.

Podľa odborníčky netreba, najmä u detí, takéto zranenia podceňovať a okamžite vyhľadať lekársku pomoc. "V prvom rade treba zachovať hlavne kľud a ranu dezinfikovať," uviedla všeobecná lekárka Beáta Nemčoková.

"Môže dôjsť k rozsiahlej infekcii rany s následnou chirurgickou drenážou rany. Ak nie je dieťa očkované, môže dostať aj tetanus," dodala lekárka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy