Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Opitého policajta stíhať nebudú
Zdielať na

Opitého policajta stíhať nebudú

MARTIN/BRATISLAVA / Ďalším šokujúcim rozhodnutím uzavrela policajná inšpekcia vyšetrovanie dopravnej nehody martinského policajta. Zastavením trestného stíhania sa skončilo vyšetrovanie nehody, pri ktorej mal havarovať opitý. Údajne pre nedostatok dôkazov.

Nehoda sa odohrala ešte koncom apríla. Šofér Audi mal autom zdemolovať plot pri chate v odľahlej časti Martina. Nikomu sa nič nestalo.

Policajti našli za volantom spiaceho šoféra, navyše ich kolegu. Fúkať a odber krvi na alkohol odmietol. Prípad prevzala policajná inšpekcia.

Zastavujem! Takto znel verdikt vyšetrovateľa policajnej inšpekcie v prípade nehody martinského policajta v uznesení, ktoré má k dispozícii TV JOJ.

Policajt totiž mal vyšetrovateľom vyrozprávať príbeh ako z detektívky.

"Bol som na chate u kamaráta. Sedeli sme v altánku a popíjali alkohol. Večer sa pri nás pristavili dvaja cudzí muži, ktorí s nami začali popíjať,"
píše sa vo výpovedi martinského policajta.

Vymyslená detektívka?

Policajt ďalej opisuje, že po chvíli neznámej dvojici požičal auto s tým, že prinesú z krčmy ďalší alkohol. Neznámi sa mali po chvíli vrátiť pretože sa auto pokazilo, a tak ho nechali pod kopcom. Keď ho šiel policajt skontrolovať našiel ho vrazené v plote.

"Auto bolo zamknuté. Sadol som do vnútra. Chcel som privolať pomoc, ale zhasol mi telefón. Dal som ho nabíjať. Aby nabíjanie fungovalo, musel som naštartovať a čakať. Pri tom čakaní som zaspal,"
pokračuje policajt.

"Toto zdôvodnenie je vyfabulované. Policajt ani nešoféroval a požičal auto cudzím ľuďom, to je tak neuveriteľné, že tomu vyšetrovateľ, pokiaľ je gramotný, nemohol uveriť," myslí si bezpečnostný expert Milan Žitný. Vyšetrovateľ tomu však uveril a vyšetrovanie prípadu zastavil.

"Vyhodnotením zadovážených dôkazov som dospel k jednoznačnému záveru, že skutok sa nestal," znie záver vyšetrovania inšpekcie ministerstva vnútra.

"Nebola dôkazná situácia taká, aby bolo možné konkrétnu osobu obviniť," objasňuje hovorkyňa ministerstva Andrea Dobiášová.

Dobrovoľne odišiel

"Nemôže sa stať, že vyšetrovateľ uverí takejto neuveriteľne hlúpej rozprávke, ktorú policajt porozprával. Tam mal jednoznačne pokračovať v trestnom stíhaní a obžalovať ho," tvrdí Žitný.

Aj napriek tomuto rozhodnutiu inšpekcie policajt v zbore skončil. Údajne podal žiadosť o prepustenie. "V súčasnej dobe je už táto osoba v civile," potvrdila Dobiášová.

Ako dopadne vyšetrovanie samotnej nehody, zatiaľ známe nie je.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy