Polojasno
22°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Kamionista ledva stál na nohách, opitý chcel šoférovať až do Bulharska
Zdielať na

Kamionista ledva stál na nohách, opitý chcel šoférovať až do Bulharska

Kamionista mal v pláne šoférovať naprieč Slovenskom až do Bulharska. Nič zvláštne. Tridsaťšesťročný Bulhar však ledva stál na nohách. Keď ho zastavili policajti, nafúkal 2,25 promile. S kamiónom jazdil zo strany na stranu a ohrozoval desiatky vodičov. Nakoniec skončil v putách a vypočul si aj rozsudok.

Púť bulharského kamióna skončila v Handlovej. Na policajnú linku 158 volalo množstvo ľudí, ktorí mali podozrenie, že jeho vodič je opitý. Kamión raz zrýchlil, potom zasa bezdôvodne prudko pribrzdil. Navyše jazdil z jednej strany cesty na druhú. Ľudia teda zalarmovali policajtov.

Divný štýl jazdy

"Handlovskí policajti si všimli na ceste prvej triedy kamión, ktorý mal divný štýl jazdy," povedala hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová. Okamžite ho zastavili. Už na prvý pohľad im bolo jasné, že vodič má pod čapicou.

"Vodič kamióna o pol dvanástej na obed nafúkal 2,25 promile," dodáva Antalová. "Je to minimálne 7 deci tvrdého alkoholu," tvrdí špecialista na liečbu drogových závislostí Marián Daubner.

Jedno pivo

Policajtom tvrdil, že pil jedno pivo. Ledva pritom stál na nohách. Navyše o dvadsať minút nafúkal ešte viac. "Tomu človeku sa chce spať, spomaľuje ho to, tie reakcie sú veľmi pomalé, je to bomba na ceste," pokračuje Daubner.

"Zarážajúce je, že takto podgurážený vodič kamiónu jazdil po ceste prvej triedy za bieleho dňa," povedala Antalová. Tridsaťšesťročného Andreja zo Sofie okamžite vzali do cely. V stredu putoval pred sudcu. Do reči mu nebolo.

"Obvinený pred súdom skutok oľutoval, čo súd vyhodnotil ako poľahčujúcu okolnosť," povedal hovorca krajského sudcu Roman Tarabus. Napriek tomu súd vydal trestný rozkaz, ktorým mu uložil trest odňatia na štyri mesiace s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu 18 mesiacov. "Zároveň nemôže jazdiť 36 mesiacov," dodal Tarabus.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy