Jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Miroslavove (†15) prázdniny skončili smrťou, udrel do neho blesk
Zdielať na

Miroslavove (†15) prázdniny skončili smrťou, udrel do neho blesk

MAKOV / Celý týždeň meteorológovia varujú pred búrkami. Prípad z Krnče, keď blesk zasiahol štyroch ľudí, sa skončil šťastne. Na Kysuciach v osade obce Makov však došlo k tragédií. Zrejme blesk usmrtil 15-ročného Miroslava. Ten prázdninoval v chatke s rodičmi a sestrou.

V starej drevenici uprostred lesa chcela rodina pobudnúť do konca týždňa. Osud však kruto zasiahol vo štvrtok večer počas búrky. "My sme sedeli pri televízii. Bola búrka, hromy bolo počuť, bili. Nám vypadol obraz. Máme satelitný príjem," opisuje chalupár Boris Hajdúch.

Rodičia na hubách

Problém pri pozeraní televízie zrejme bol aj v neďalekej chate. Je možné, že pätnásťročný chlapec chcel poruchu odstrániť sám. "Boli tam akési drôty. Bol to asi blesk, lebo fakt hrmelo, pršalo," tvrdí chalupár Rudolf Barón.

"Rodičia boli na hubách. Keď prišli a on už tam ležal, či prevesený bol cez niečo," dodáva chalupárka Hajdúchová. Zúfalá mama bežala pre pomoc k susedom. Zatiaľ, čo otec už oživoval svojho syna.

Suseda z vedľajšej chaty je bývalá zdravotná sestra. Snažila sa chlapcovi pomôcť, no všetko bolo márne. "Pacient utrpel popáleniny obidvoch končatín, prstov pravej končatiny a popáleniny tváre,“ informuje Jana Mračnová zo skupiny Falck.

Väčšie šťastie

Štyri osoby zasiahol v utorok v dedine Krnča (okres Topoľčany) blesk. Z nemocnice ich už prepustili. Paradoxne, blesk udrel vo chvíli, keď boli na pohrebe.

Sme živí a zdraví. Mali sme šťastie," hovorí Anna, žena, ktorú zasiahol blesk.

Desiatky ľudí sa stretli na miestnom cintoríne. Chceli sa poslednýkrát rozlúčiť so sedemdesiatdeväťročným spoluobčanom. Zrazu sa len strhla búrka i s krúpami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy