Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Nemáte hotovosť? Nevadí, policajti dostanú terminály
Zdielať na

Nemáte hotovosť? Nevadí, policajti dostanú terminály

BRATISLAVA / Platenie pokút dopravným policajtom sa dá len v hotovosti. Ak pri sebe nemáte peniaze, môžu vám zadržať vodičák na pätnásť dní a vrátia ho po uhradení pokuty. Po novom bude platenie pokút jednoduchšie. Dopraváci dostanú platobné terminály.

Ministerstvo vnútra si v najbližších dňoch preberie dvadsať platobných terminálov na testovaciu prevádzku. Skúška bude trvať dva mesiace. "Testovať ich bude policajná kobra. Do služby by mali zaviesť približne sto kusov platobných terminálov," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Lucia Kirinovičová.

Teminály by mala obstarávať Slovenská pošta. Zatiaľ však koncept elektronických pokút testuje. Česi používajú terminály už tri roky. Celkovo 250 terminálov používa diaľničná polícia ako aj všetky inšpektoráty dopravnej polície. "Pokuta je v celej svojej výške príjmom štátneho rozpočtu," dodala Kirinovičová.

Ministerstvo vnútra musí ešte doriešiť otázku poplatkov za bankové služby so Štátnou pokladnicou. S plnou prevádzkou počíta vnútro už od roku 2014.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy