Polojasno
18°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Starosta Vrbovej nad Váhom jazdil opitý, hrozí mu koniec
Zdielať na

Starosta Vrbovej nad Váhom jazdil opitý, hrozí mu koniec

VRBOVÁ NAD VÁHOM / Starosta v Zvrbovej nad Váhom (okr. Komárno) si po víkendovej jazde s alkoholom posedel za mrežami. Policajtom, ktorí ho nad ránom zastavili, odmietol fúkať. Napriek hrozbe ročného väzenia odišiel zo súdu len s odobratým vodičským preukazom a pokutou.

Zvláštna jazda obecnej dodávky neunikla policajtom, ktorí nad ránom hliadkovali. Starosta na aute nestihol prejsť ani sto metrov. 

Vodič odmietol kontrolu dychu aj krvnú skúšku, skončil v cele policajného zaistenia. "Sa nečudujem, že ho chytili," povedal obyvateľ obce.

Starosta asi skončí

Ako vyšlo najavo, starosta sa nad ránom vracal z kultúrneho podujatia v susednej dedine. Nešiel však rovno domov, pristavil sa predtým na obecnom úrade.

Zadržaný starosta sa pôvodne chystal kandidovať aj v nadchádzajúcich komunálnych voľbách. Teraz sa zdá, že nedokončí ani toto volebné obdobie. "Poverený policajt obvinili vodiča z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla hovorkyňa nitrianských krajských policajtov Renáta Čuháková.

Môže sa odvolať

Ak bude právoplatne odsúdený, nebude sa môcť opätovne uchádzať o starostovské kreslo. Štyri roky do dôchodku si tak bude musieť vyplniť inak. 

Sudca starostovi naparil peňažný trest a zobral mu vodičák. Rozhodnutie však zatiaľ nie je právoplatné. Starosta, ktorý odmietnutím fúkania potvrdil úmyselné konanie, sa ešte môže odvolať.

Súvisiace články