Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Potvrdený trest pre Jána Slotu. Zákaz šoférovania a pokuta 3 000 eur
Zdielať na

Potvrdený trest pre Jána Slotu. Zákaz šoférovania a pokuta 3 000 eur

ŽILINA / V stredu padol na Krajskom súde v Žiline definitívny verdikt pre Jána Slotu za jeho jazdu pod vplyvom alkoholu. Sudkyňa rozhodla, že má zaplatiť pokutu 3 000 eur a udelila mu zákaz šoférovania na jeden rok. Pamätnú jazdu absolvoval bývalý predseda SNS v máji minulého roka v meste Čadca.

Slotu súdia ako občana, nie politika

Nedozvedeli sme sa, či je Ján Slota s výškou svojho trestu spokojný. Celý deň mal vypnutý telefón. Zaujímalo nás, kedy môže dostať naspäť svoj vodičský preukaz. VIAC TU.

Pri vyrieknutí verdiktu sudkyňa jasne povedala, že bývalého lídra národniarov za priestupok posudzovali ako bežného občana a nie ako politika. To znamená, že ako hociktorý iný človek bude musieť dodržať stanovený postup.

Môže sa odvolať

"V zákonnej lehote bude vypracované písomné vyhotovenie odvolacieho súdu," potvrdil zástupca hovorkyne Krajského súdu v Žiline Radoslav Šulgan. Najprv ale musí zaplatiť pokutu. Keďže má za sebou vyše polovicu trestu zákazu šoférovania, môže si podať žiadosť o podmienečné upustenie zvyšku tohto trestu.

Túto možnosť bude preverovať príslušný sudca Okresného súdu v Čadci. Zistí, či v tomto čase neurobil Slota nejaký priestupok. Prípadne či nespáchal iný trestný čin a či viedol riadny život.

V máji uplynie Slotovi celý trest

Po vybavení všetkých potrebných záležitostí sudca na verejnom zasadnutí rozhodne, či Ján Slota už bude môcť riadiť auto alebo milovanú motorku. Kým k tomu dôjde, môže to trvať aj dva mesiace.

Je teda otázne, či sa Slotovi vôbec oplatí absolvovať tento proces.  Či pre neho nebude lepšie počkať do mája, kedy mu riadne uplynie celý trest. VIAC TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy