Polojasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Roháča chcú obviniť z ďalšej vraždy, hrozí mu 10 rokov
Zdielať na

Roháča chcú obviniť z ďalšej vraždy, hrozí mu 10 rokov

BUDAPEŠŤ / V ostro sledovanom procese s Jozefom Roháčom došlo k ďalšiemu prekvapeniu. Maďarský sudca si vypočul záverečnú reč obhajcu obvineného Slováka, ale obhajcu údajného Roháčovho komplica už k slovu nepustil. Dvojicu súdia za úkladnú vraždu z roku 1998.

Na verdikt súdu v procese Jozefa Roháča čakala plná sieň. Obvineného Slováka, ktorý je vo väzbe už štyri roky, súdia za vraždu maďarského mediálneho magnáta.

Vinu popiera

Jozef Roháč vinu popiera a tvrdí, že vraždu spáchal niekto iný. Jediným dôkazom proti nemu sú vzorky DNA, pochádzajúce z miesta činu. Ide o kabát, rukavice a čiapku, v ktorej sa našiel jeho vlas.

"Vlas nájdený v čiapke ešte nedokazuje, že bol páchateľom on. Ďalší dôkaz už prokuratúra nepredložila," uviedol Roháčov advokát Tamás Fülöp.

Objednávateľa súd nevypočul

V procese predvolali dvanásť svedkov. Väčšina z nich poprela Roháčovu účasť na vražde, ku ktorej došlo pred šestnástimi rokmi. Muž, prezývaný potkan, dal na súd predvolať aj údajného objednávateľa vraždy. Toho však súd nevypočul. "Požiadal som súd, aby pána Roháča zbavil viny a oslobodil ho, pretože je nevinný," uviedol Roháčov advokát.

Po tom ako Roháčov advokát prečítal záverečnú reč, pojednávanie sa skončilo. Špekuluje sa o tom, že Roháča v najbližších dňoch obvinia z ďalšej vraždy a čaká ho nový proces. Už teraz mu hrozí najmenej desaťročné väzenie. Súd vynesie rozsudok zrejme až v septembri.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy