Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Roháča má usvedčiť vražedná zbraň
Zdielať na

Roháča má usvedčiť vražedná zbraň

BUDAPEŠŤ / V Maďarsku sa rozhodovalo o ďalšom osude Jozefa Roháča. Spájajú ho s vraždou tamojšieho mediálneho magnáta, ku ktorej došlo pred šestnástimi rokmi. Roháč prišiel do súdnej siene s vážnou tvárou. Aj keď tvrdí, že je nevinný, dôkazy svedčia proti nemu.

V závere viac ako rok trvajúceho procesu Roháč vytiahol posledný tromf. Bol ním svedok, ktorý sa priznal, že dostal milióny forintov na likvidáciu mediálneho magnáta, za ktorú Roháča súdia. Padlo aj meno objednávateľa, tým mal byť šéf maďarského plaveckého zväzu, súd ho však nakoniec nepredvolal.

Šofér bez vodičáku

"Nenašli sa žiadne nové dôkazy, ktoré by svedčili v neprospech pána Roháča," informuje Roháčov advokát Tomáš Fülöp. Spolu s Roháčom súdia aj ďalšieho Levičana, ktorý mal pracovať pre neho ako šofér. Ten ale nemá vodičský preukaz a podľa výpovedí svedkov mal byť v čase vraždy na Slovensku.

Lenže maďarská prokuratúra má iný názor. Opiera sa o dôkazy z miesta činu, konkrétne o tašku, čiapku, kabát a rukavice, na ktorých sú stopy DNA patriace Roháčovi a jeho údajnému komplicovi.

Samopal

"Nájdené vzorky DNA na mieste činu nedokazujú, že dotyčná osoba spáchala trestný čin," pokračuje advokát. Podľa prokuratúry Roháča usvedčuje aj zbraň, ktorou bol zabitý mediálny magnát. Ide o samopal juhoslovanskej výroby.

Tým istým typom zbrane bol totiž usmrtený aj niekdajší boss košického podsvetia Holub, z ktorej u nás podozrievajú práve Roháča. V prípade odsúdenia mu hrozí až 15 ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy