Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Emílio z Extrémnych rodín je obvinený z podvodu
Zdielať na

Emílio z Extrémnych rodín je obvinený z podvodu

BRATISLAVA / Účastník reality show Extrémne rodiny Emílio Nagy je obvinený z podvodu. Združenie detský parlament pod jeho vedením ponúkalo samosprávam nábytok do kultúrnych domov. Lenže plnenia sa nedočkali.

Na Emília začali starostovia po celom Slovensku podávať oznámenia potom, čo zaplatili zálohu za tovar, ktorý ale do obce podľa nich nikdy nedorazil. Emílio tvrdí, že je nevinný.

Čo sa týka dvoch prípadov v okrese Levice, tam to zatiaľ vyzerá tak, že starostov nepodviedol Emílio. "Ja som sa s ním zúčastnil na výsluchu v Leviciach, kde to trvalo veľmi dlho a myslím si, že tam sami policajti získali také dôkazy, kde jednoznačne dokázali, že on to urobiť nemohol a podľa hlasovej nahrávky to vyzerá na toho jedného brata a toho druhého muža," povedal Emíliov právnik Marcel Péli.

Oznámenie na brata

V horšom postavení je ale hviezda reality show v Prešovskom kraji. Tam je obvinený v celkom siedmich prípadoch. "Keď som dostal poštou vyrozumenie o obvinení , pozrel som sa na obce, o ktoré ide. Dvom som naozaj nedodal tovar a nevrátil peniaze, týmto by som sa im chcel ospravedlniť. Dôvod je taký, že som čakal na to, že policajti začnú konať v prípadoch, kedy som podal trestné oznámenie, ktoré som ja podával na svojho brata," dodáva Emílio.

Že by sa za Emília vydával jeho nevlastný brat Laco sa v Prešove nepotvrdilo. "V prípadoch, ktoré vyšetruje Prešov sa nič také, že by sa mal za neho vydávať jeho brat nepotvrdilo. Obvinený je len on," informuje hovorca policajného zboru Daniel Džobanik.

Dôveryhodnosť

Paradoxné pritom je, že na rozhovor s Emíliom sa prišiel pozrieť aj jeho spomínaný brat Laco. Ten, ktorého Emílio označil ako podvodníka, ktorý sa za neho vydáva.

Emílio tvrdil, že spolu nebývajú, Laco vraj došiel len  na návštevu. Táto dvojica sa teda spolu evidentne aj naďalej stýka. Emíliov argument, že je nevinný, pretože  peniaze od starostov chodili na Lacov účet, tým pádom  stráca na dôveryhodnosti.

Súd rozhodne

Proti obvineniam v Prešove podal Emílio sťažnosť. Tvrdí, že ho policajti ani nevypočuli. Tí sa bránia, že ho niekoľkokrát márne predvolávali. Keď sa nedostavil - obvinili ho na základe dôkazov.

Sťažnosť Emília momentálne rieši Prešovská prokuratúra. Ak tá uzná, že obvinenie je odôvodnené - bude Emília čakať súd. Až ten môže rozhodnúť o jeho vine či nevine.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy