Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Zneužitý detský parlament. Oklamať starostov mal brat šéfa
Zdielať na

Zneužitý detský parlament. Oklamať starostov mal brat šéfa

BRATISLAVA / Polícia vyšetruje okolnosti podvodu, ktorým prišli starostovia viacerých obcí o tisícky eur. Občianske združenie Detský parlament im vraj sľúbilo zariadenia detských ihrísk, škôlok a iné veci. Lenže, namiesto sľúbenej pomoci prišli obce o peniaze.

Emília Nagya poznáte z JOJkárskych extrémnych rodín. Práve on založil pred časom združenie Detský parlament. Na pomoc chudobnejším obciam na celom Slovensku. Cez sponzorov a dobrovoľníkov Detský parlament už zariadil niektoré detské ihriská alebo kultúrne domy.

Obec zaplatí náklady spojené prevažne napríklad s dopravou získaného tovaru. A to je všetko. "Si vyberú vlastne materiál, čo by chceli a hneď vlastne zaplatíme kuriérsku službu s ich spoluúčasti a takto celý tovar preposielame," hovorí Emílio.

Obce tovar nedostávajú...

Už niekoľko mesiacov však obce tovar nedostávajú. Napriek tomu, že minimálne náklady na získanie tovaru zaplatili. Starostovia najme z východu Slvoenska poslali sumy od 300 do 4 500 eur. "Vecou sa zaoberá prešovský vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie pre prečin podvodu. V prípade je viacero poškodených obcí z celého Slovenska...," uviedol hovorca prešovských policajtov Daniel Džobaník. 

Na svedomí to má mať brat Emília

Podľa Emília Nagya, peniaze určite neskončili na účte združenia Detský parlament SR, ale na neznámych účtoch, ktoré ovláda jeho brat. "Zhodou náhod mi jedna starostka povedala to číslo účtu. Aj tak sme nevedeli, kto to je najprv. No lenže potom sme zistili, že ... keď mi starostka povedala meno majiteľ účtu, tak sme vedeli, že je to Laco," hovorí Emílio.
emílio: bla bla bla bla bla....

Občianske združenie Detský parlament funguje rok. Podané trestné oznámenia nevylučujú to, že sa týmto prípadom začne zaoberať viacero policajných vyšetrovateľov po celom Slovensku.

Spôsobená škoda môže prekročiť hranicu niekoľkých tisícov eur. "... Spísala som takéto oznámenie o podozrení zo spáchania trestného činu a uvidíme ako naloží s týmto polícia následne," uviedla právna zástupkyňa občianskeho združenie Barbora Šruteková.

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy