Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Na Spiši sa kradne naozaj všetko. Aj zemina...
Zdielať na

Na Spiši sa kradne naozaj všetko. Aj zemina...

KROMPACHY / Neuveriteľnú krádež riešia krompašskí policajti. Na Spiši si niekto privlastnil približne 25 metrov kubických ornej pôdy. Nejde o podvod s pozemkami. Zemina z poľa skutočne zmizla.

Podľa poľnohospodárov mala byť na poli použitá ťažká technika. Zemina zmizla v priebehu mesiaca. "Najprv prišiel pluh, ktorým to rozorali, pretože nemali bager. Potom prišiel nakladač, niečím to bolo odvezené. Či Tatrou alebo vlečkou, ťažko povedať," hovorí pracovník Poľnohospodárskeho družstva Kluknava. 

Pôdu nikto potreboval na dom či záhradu

Podľa poľnohospodárov ukradnutú zeminu zrejme niekto potreboval na stavbu či záhradu. Stopy od kolies vedú do neďalekej obce. "Musím konštatovať, že je to nehoráznosť, pretože je to orná pôda. Časť poľa je zničená, treba to nanovo upraviť, zasiať," dodáva pracovník.

Nájsť chýbajúcu zeminu bude pre policajtov ťažkým orieškom. Poľnohospodári si myslia, že lokalitu si zámerne zlodeji vytipovali, keďže v týchto miestach mohli nerušene pracovať. Zrejme nerátali s tým, že pracovníci družstva si svoje polia pravidelne kontrolujú.

"V danej veci sme priali trestné oznámenie, pre podozrenie z prečinu krádeže. Prípad je v štádiu prešetrovania," hovorí košický policajný hovorca Alexander Szabó.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy