Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Mladíka (†17) našli potápači utopeného
Zdielať na

Mladíka (†17) našli potápači utopeného

HUBOVO / V rybníku neďaleko Hubova (okres Rimavská Sobota) našli potápači telo sedemnásťročného mladíka. Ležalo v hĺbke približne 3,5 metra. Na tele neboli žiadne známky násilia.

Partia mladých ľudí si to vo štvrtok namierila k rybníku pri obci Hubovo. Poniektorí z nich tu boli po prvýkrát, no Alan sa tu kúpal už v minulosti. Tentokrát sa to pre neho skončilo tragicky.

Dostal kŕč

Podľa slov jeho švagra, Alan skočil do vody ako prvý. Preplával niekoľko metrov, no potom začal kričať o pomoc. "Dostal kŕč. Nie, že nevedel plávať, ale veľmi bola studená voda a on zašiel ďaleko. A my sme za ním z brehu zbytočne išli," opisuje švagor nebohého.

Súrodenci za ním poskákali do vody, no zachrániť sa im ho nepodarilo. Keďže príbuzní nemali mobil, nevedeli ani privolať pomoc. Na ich krik ale zareagovali miestni rybári, ktorí im požičali telefón.

Potápači

"Sme nevedeli presné miesto, kde sa potopil. Nakoľko sme mali so sebou len záchranný kruh a plávajúce lano, tak sme počkali na jednotku z Rimavskej Soboty – na potápačskú skupinu," vysvetľuje veliteľ zásahu Zoltán Újpál.

Potápači telo našli až po hodine a pol. Bolo však už neskoro. Záchranári mohli konštatovať iba smrť. Alanovi rodičia na miesto ani neprišli, podľa našich informácií ich museli doma ratovať záchranári. Polícia prípad vyšetruje ako prečin usmrtenia, čakajú na výsledky pitvy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy