Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Člen košického podsvetia je na slobode. Tatič si odsedel tretinu z trestu
Zdielať na

Člen košického podsvetia je na slobode. Tatič si odsedel tretinu z trestu

KOŠICE / Bývalého príslušníka cudzineckej légie a člena zločineckej skupiny Jána Tatiča podmienečne prepustili z výkonu trestu. Muž, ktorý takmer zaživa upálil asi 30 hráčov pokru, organizoval krádeže a má na krku podvody, sa dostal na slobodu pre dobré správanie.

Člen košického podsvetia Ján Tatič, zodpovedný za podpálenie kasína, viaceré krádeže, či nedovolené ozbrojovanie, si mal vo väzení odsedieť súhrnný 9 ročný trest. Sudca košického okresného súdu ho teraz prepustil na slobodu.

Dobré správanie

Tatič požiadal o podmienečné prepustenie. O jeho žiadosti rozhodoval sudca priamo v ústave na výkon trestu, a to aj v prítomnosti prokurátora. Tatič sa vraj za mrežami dobre správal, údajne sa zaňho zaručil aj ústav a keďže si odsedel dve tretiny trestu, proti jeho prepusteniu na podmienku nemal nič ani prokurátor.

"Určil mu skúšobnú dobu 5 rokov, prokurátor sa vzdal práva opravného prostriedku, takže rozhodnutie je právoplatné a odsúdený je na slobode," informuje hovorca krajskej prokuratúry Milan Filičko.

Podpálené kasíno

Tatič prvý raz opúšťal brány väznice v roku 2008. Krátko po prepustení podpálil kasíno, a to priamo počas pokrového turnaja. Vo vnútri bolo vtedy asi 30 ľudí. Našťastie stihli z horiaceho objektu ujsť a nikomu sa nič nestalo.

Tatič sa odvtedy ukrýval. Po vyše roku a pol ho zadržali českí kriminalisti v Prahe. Odtiaľ ho vydali na Slovensko, kde sa začal proces. Okrem podpálenia kasína bol podozrivý aj z vraždy svojho kamaráta.

Spod obžaloby z vraždy ho napokon súd oslobodil. Vymeral mu trest za podpálenie kasína a falšovanie občianskeho preukazu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy