Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Riaditeľ školy so slzami v očiach: Je to obrovská tragédia
Zdielať na

Riaditeľ školy so slzami v očiach: Je to obrovská tragédia

BRATISLAVA / Tragická nehoda na diaľnici D1 otriasla celým Slovenskom. V havarovanom autobuse plnom študentov vyhasli štyri mladé životy. Nikola, Paulína, Zuzana a Patrícia len pred niekoľkými dňami úspešne zmaturovali a všetko mali pred sebou.

Žiaci sa pravidelne zúčastňujú tématických výletov na Orave a Kysuciach. Tak tomu bolo aj tento rok. Vo štvrtok odcestovali do Kysúc, neskôr na Oravu. "Od vyučujúcich, ktoré boli s deťmi na výlete viem, že boli veľmi dobre. Nebol s nimi žiaden problém," hovorí riaditeľ školy Jozef Jančovič.

Panika

Nikto netuší, ako presne sa stala nehoda. "Volal som s jednou učiteľkou a pýtal som sa jej, či si pamätá priebeh nešťastia. Vraj sedela za vodičom a zbadala, že autobus mení smer dráhy. Obzrela sa na žiakov. V prostriedku nastala panika," opisuje Jančovič.

Celý rozhovor s riaditeľom školy si pozrite vo videu:

Všetky dievčatá chodili do klasickej triedy na gymnáziu. "Je to pre nás obrovská tragédia. Vôbec si neviem predstaviť, čo budeme ďalej robiť. V pondelok ani učiť nebudeme. So žiakmi sa budeme rozprávať na hodinách," dodáva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy