Skoro jasno
22°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Deväť zranených pri zrážke autobusu a auta
Zdielať na

Deväť zranených pri zrážke autobusu a auta

HÔRKA / V obci Hôrka (okres Poprad) sa v sobotu popoludní stala vážna dopravná nehoda, pri ktorej sa zranilo 9 ľudí. Autobus narazil do osobného auta.

Zasahoval vrtuľník

V obci Hôrka v okrese Poprad sa v sobotu podvečer čelne zrazili osobné auto s linkovým autobusom. Hlásenie o nehode dostali hasiči o 18:47.

Poľský vodič osobného auta pravdepodobne nedal prednosť autobusu idúcemu po hlavnej ceste a došlo k zrážke. Poliaka museli spoza volantu vystrihnúť hasiči a do nemocnice ho prevážal vrtuľník. Jeho spolujazdkyňa utrpela tiež ťažšie zranenia. Ostatných ranených z autobusu previezli sanitkami a po ošetrení boli z nemocnice prepustení do domácej liečby. Presné príčiny nehody ďalej vyšetruje polícia.

Podľa informácií z Krajského riaditeľstva hasičského a záchranného zboru v Prešove, v autobuse sa ľahko zranili ďalšie osoby. V popradskej nemocnici celkovo ošetrili dve ťažšie zranené osoby, ktoré skončili na oddelení úrazovej chirurgie. Ďalších sedem osôb bolo po ošetrení prepustených z nemocnice, informovala hovorkyňa popradskej nemocnice Sylvia Galajda.

Mŕtvy šofér autobusu

O čosi horšie skončila podobná nehoda, ktorá sa stala pred dvoma týždňami. Do kamióna skríženého na ceste v obci Hrašné (okres Myjava), vrazil linkový autobus. Zrážku neprežil jeho vodič Jaroslav (†51) z Chocholnej. Zranilo sa aj sedem cestujúcich. O tejto nehode sa dozviete viac TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy