Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Padol verdikt. Sudca poslal advokáta Timára do väzby
Zdielať na

Padol verdikt. Sudca poslal advokáta Timára do väzby

BRATISLAVA / Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku policajti zadržali advokáta Tibora Timára, ktoré údajne súvisí s kauzou skupiny Piťovcov. Timár je obvinený z marenia spravodlivosti. Vo štvrtok predstúpil pred súd, ktorý rozhodoval o jeho vzatí do väzby.

Krivá prísaha, krivá výpoveď

Senát súdu Bratislava III. vo štvrtok popoludní rozhodol o väzobnom stíhaní. Tibora Timára. Sudca ho zobral kolúznej väzby z možného ovplyvňvoania svedkov. Advokát napadol rozhodnutie súdu. O jeho väzbe bude rozhodovať Krajský súd.

Advokát čelí obvineniu z marenia spravodlivosti, krivej výpovede a krivej prísahy. Malo by to súvisieť s údajným gangom Piťovcov, ktorých v pondelok špecializovaný trestný súd odsúdil.

Šesť rokov za mrežami

Má ísť o falšovanie dôkazov ešte v prípravnom konaní. K zadržaniu advokáta došlo z minúty na minútu. Počas čítania rozsudku aj jeho odôvodňovania bol ešte úplne pokojný a usmiaty.

Tibor Timár okrem jedného z členov údajných Piťovcov zastupuje aj údajného šéfa bankomatovej mafie Jána Golisa. Jeho klientom je aj Alexander Hariš známy najmä z dunajskostredského podsvetia. Advokátovi teraz hrozí väzenie až na šesť rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy