Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Po procese s piťovcami zadržali známeho advokáta
Zdielať na

Po procese s piťovcami zadržali známeho advokáta

PEZINOK / Krátko po procese s Piťovcami zatkli policajti z Národnej kriminálnej agentúry aj jedného z advokátov, ktorí údajných členov gangu zastupoval. Dôvodom má byť marenie spravodlivosti.

Advokáta Tibora Timára zatkli hneď potom, ako opustil budovu súdu v Pezinku. V megaprocese s piťovcami obhajoval jedného z členov skupiny. "Osoba čelí obvineniu z marenia spravodlivosti, krivej výpovede a krivej prísahy," uviedla hovorkyňa policajného zboru Andrea Dobiášová.

Falšovanie dôkazov

Podľa našich informácií by tieto obvinenia mali súvisieť so spomínanou skupinou, konkrétne s falšovaním dôkazov ešte v prípravnom konaní. Polícia však bližšie informácie zatiaľ potvrdiť nechce.

"Slovenská advokátska komora musí mať najskôr doručené uznesenie o vznesení obvinenia a potom bude o ňom rozhodovať predsedníctvo Slovenskej advokátskej komory," píše sa v stanovisku komory.

Križiak držal hladovku 

Timárov kolega z advokátskej obce Viktor Križiak na to má vysvetlenie. Niečo podobné zažil pred dvomi rokmi, keď obhajoval Sýkorovcov. Polícia ho vtedy zatkla hneď po skončení pojednávania, keď opustil súdnu sieň. "Snažia sa odstaviť kvalitného advokáta," myslí si Križiak.

Niekoľko dní držal hladovku, súd ho napokon pustil z väzby na slobodu. Tento prípad dodnes nie je uzavretý. Advokátsku prax však vykonáva naďalej.

Tibor Timár pred súdom momentálne zastupuje aj údajného šéfa bankomatovej mafie Jána Golisa. Jeho klientom je aj Alexander Hariš, ktorého v 90. rokoch spájali s dunajskostredským podsvetím. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy