Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Exadvokát Černáka: Prípad na mňa ušila polícia, porušila právo!
Zdielať na

Exadvokát Černáka: Prípad na mňa ušila polícia, porušila právo!

Celú slovenskú advokátsku obec zaujal prípad košického obhajcu, ktorý skončil za mrežami. Už niekoľko dní drží hladovku na protest proti postupu polície. Dospelo to až do štádia, že ho museli previezť do nemocnice. Jeho prípad je viac než zamotaný. Úlohu v ňom zohráva skupina súdených sýkorovcov a údajný boss mafie Mikuláš Černák .

Černák proti vlastnému advokátovi

"Bol zadržaný v budove Špecializovaného trestného súdu pred očami svojich klientov bezprostredne po záverečných rečiach," informovala obhajkyňa advokáta Viktora Križiaka Alica Homzová. Ten totiž po skončení obhajoby klientov putoval rovno do väzenskej cely. Už 10 dní drží hladovku voči postupu polície.

Práve bývalý klient Mikuláš Černák mal o svojom advokátovi povedať, že ho navádzal, aby poprel niektoré informácie v prípade sýkorovcov. Černák si však zrejme neuvedomil, že ak sa dostane do sporu s vlastným advokátom, ten už nie je viazaný povinnosťou mlčanlivosti. Vďaka tomu by sa mohla verejnosť dozvedieť o ďalších skutkoch odsúdeného Černáka.

Nahrával si konzultáciu s Križiakom?

Zatknutý advokát už v roku 2010 napísal komore advokátov, že sa na neho niečo zo strany polície chystá. Disponoval vraj informáciami, že jeho klienta nabádali, aby časť konzultácie s právnikom nahrával prístrojom, ktorý mu do cely dodali samotní policajti.

"To nie je v súlade s právom... Tento prípad môže byť sčasti vykonštruovaný na doktora Križiaka," informoval aj obhajca advokáta Jaroslav Homza. O Križiakovi bude rozhodovať trenčiansky krajský súd už v pondelok. Vtedy by malo byť známe, či sa dostane na slobodu, alebo ostane naďalej vo väzbe.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy