Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kriminalisti zasahovali v známom bratislavskom hoteli
Zdielať na

Kriminalisti zasahovali v známom bratislavskom hoteli

BRATISLAVA / Slovenská polícia v stredu popoludní uskutočnila rozsiahlu raziu v známom bratislavskom hoteli Holiday Inn. V hotelovej izbe na štvrtom poschodí vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry zaistili štyroch Talianov a dva kufre plné peňazí. V jednom z nich bolo takmer pol milióna eur. Medzinárodný kšeft s falošnými peniazmi Národná kriminálna agentúra sledovala už dlhšiu dobu.

Kukláči v hoteli

Krátko po dvanástej hodine v bratislavskom hoteli Holiday Inn kukláči zaistili všetky únikové východy. Hoteloví hostia museli počas akcie zostať v areáli hotela. Kto chcel ísť dnu, musel čakať. 

Ozbrojení kukláči a vyšetrovatelia kriminálnej agentúry uzatvorili štvrté poschodie hotela. Práve sledovali priebeh megaobchodu s falošnými eurami, o ktorý sa pokúsili piati chlapi. Do hotela prišli s dvomi kuframi.

V jednom takmer pol milióna falošných eur, v tom druhom ďalšie tisícky na ich nákup.

Mužov policajní detektívi sledovali dlhší čas. Podľa zdroja z prostredia polície bol do akcie nasadený policajný agent. Teda muž, ktorého Taliani zrejme považovali za svojho obchodného partnera.

Falšovali vo veľkom

Polícia o prípade informuje zatiaľ stroho. Viac prezradí až potom, ako zaistených cudzincov vyšetrovateľ obviní. 

"Tieto osoby sú podozrivé z falšovania peňazí vo veľkom rozsahu. V tejto chvíli nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie," informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Slovenskej republiky Andrea Dobiášová.

Na priebeh zásahu sa prišli pozrieť aj vysokí policajní funkcionári. Údajne Národná kriminálna agentúra vykonala jednu zo svojich najväčších policajných akcií.

To, či falošné eurá v obrovskej hodnote mali skončiť na Slovensku, polícia zatiaľ stále vyšetruje. Rovnako ako to, akým spôsobom sa do prípadu zapojilo slovenské podsvetie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy