Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Zabil matku (†83), potom s ňou pozeral hokej
Zdielať na

Zabil matku (†83), potom s ňou pozeral hokej

BRATISLAVA / Zatiaľ čo mu matka zomierala, on pozeral majstrovstvá sveta v hokeji. Želmíru (†83) dobil pred smrťou jej vlastný syn. Potom ju nechal niekoľko dní ležať mŕtvu v tej istej izbe, v ktorej sledoval zápasy Slovákov proti Švédsku a Taliansku.

Býval s mŕtvou

Syn niekoľko dní skladoval mŕtvu matku v spoločnom byte. Až po troch dňoch zaklopal susedovi s prosbou, aby zavolal pohrebnú službu. Sused predvídavo zavolal radšej záchranku. "Dostali sa do bytu a našli tam mŕtvu susedu," ozrejmuje sused.

"Po príchode lekár konštatoval už len smrť 83-ročnej ženy z bližšie nešpecifikovaných príčin," konštatoval Boris Chmel, hovorca Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky.

Mŕtva niekoľko dní

Výsledky pitvy preukázali, že 83-ročná dôchodkyňa bola mŕtva už niekoľko dní. Susedia cítili zápach, no vzhľadom na skúsenosti z minulosti im to neprišlo zvláštne.

Syn s matkou žili v jednoizbovom byte v Bratislave. Ich sociálne podmienky boli zlé. Podľa susedov sa často hádali a nadávky padali na dennom poriadku. "On bol invalid, do práce nechodil. Bol iba doma a žil tam s mamou," opisuje sused.

Zbil ju a nechal tak

Syn (57) zaútočil na svoju matku ešte vo štvrtok alebo v piatok. "Pri útoku utrpela poškodená úrazové zranenia hlavy a hrudníka, v dôsledku ktorých si nebola schopná sama zabezpečiť potrebnú lekársku pomoc," uviedla Karina Považanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Dôchodkyni zlyhalo srdce. Pri sobotňajšom hokejovom zápase proti Taliansku susedia už z bytu počuli len mužský smiech a radosť. "Nikto nevidel, čo sa za dverami bytu odohráva," konštatoval sused.

Čaká ho väzba

Syn si zrejme spokojne pozeral prenos a popíjal. Vo vedľajšej miestnosti ležala jeho mŕtva matka. "Na základe zabezpečenej dôkaznej situácie už vyšetrovateľ policajného zboru obvinil zo zločinu zabitia 57-ročného Róberta z Bratislavy," ozrejmila hovorkyňa.

Obvinený Róbert teraz čaká na rozhodnutie sudcu. Ten ho môže poslať do vyšetrovacej väzby. "Prokurátor podal návrh na väzbu," dodal Vladimír Javorský, hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy