Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nehoda v Myjave! Vodič bol na mieste mŕtvy, ôsmi sú zranení
Zdielať na

Nehoda v Myjave! Vodič bol na mieste mŕtvy, ôsmi sú zranení

HRAŠNÉ / Vážna dopravná nehoda sa stala popoludní v obci Hrašné (okr. Myjava). Do kamióna skríženého na ceste vrazil linkový autobus. Zrážku neprežil jeho vodič Jaroslav (†51) z Chocholnej. Zranilo sa aj sedem cestujúcich.

Zrážka kamiónu s autobusom

V nedeľu krátko po 14:00 hod. sa zrazil kamión s autobusom, ktorý smeroval so Senice. V nepriehľadnej ľavotočivej klesajúcej zákrute stratil vodič kamióna kontrolu nad vozidlom a skrížil sa cez oba jazdné pruhy. Šofér oproti idúceho autobusu sa nemal šancu nehode vyhnúť.

"Bola nahlásená dopravná nehoda autobusu na linke Nové Mesto - Myjava. Zrazil sa s kamiónom," objasnil Karol Prno, riaditeľ Okresného riaditeľstva hasičského a záchranného zboru v Novom Meste nad Váhom.

Vodič zomrel

Vodič autobusu nehodu neprežil. Devastačným poranenia podľahol priamo na mieste. Privolaní záchranári spolu s hasičmi z Myjavy i Nového Mesta nad Váhom pomáhali zraneným pasažierom. V autobuse sa ich viezlo deväť, z nich sedem bolo zranených.

"Na autobuse a kamióne sú škody obrovské. Aby sme cestujúcim pomohli, museli sme ich z autobusu vystrihnúť," dodáva riaditeľ.

noviny.sk

Transport vrtuľníkom

Pri nehode zasahovali aj leteckí záchranári. Vrtuľníkom transportovali do nitrianskej nemocnice ťažko zraneného muža. Pred nehode sedel za vodičom a po náraze mu amputovalo nohu. Ťažké zranenia utrpela aj staršia pasažierka. Ďalších päť cestujúcich sa zranilo len ľahko.

Vodič kamiónu vyviazol z nehody bez škrabanca. Či sa pod nehodu podpísala jeho nezodpovedná jazda, ukážu až výsledky policajného vyšetrovania. Podľa miestnych je však bežné, že kamionisti sa cez dedinu rútia nebezpečnou rýchlosťou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy