Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Nehoda pri Žiari nad Hronom, pre deti priletel vrtuľník
Zdielať na

Nehoda pri Žiari nad Hronom, pre deti priletel vrtuľník

ŽIAR NAD HRONOM / päťročné dievčatko a jeho trojročný braček sa vážne zranili pri dopravnej nehode neďaleko Žiaru nad Hronom. Autu, v ktorom sa viezli s matkou, nedalo prednosť vozidlo, ktoré schádzalo z R1. Vodič podľa polície nezastavil na stopke. V nemocnici skončili všetci účastníci nehody.

V zlom čase na zlom mieste

Vodič luxusného auta schádzal z R1. Mal dať prednosť v jazde autu, ktoré išlo po hlavnej ceste. Nezastavil na stopke, hoci je okrem dopravnej značky aj označenie na ceste. Je možné, že vodič cestu dobre nepoznal a urobil tak chybu.

"Zranili sa 4 osoby, z toho dve maloleté deti," informuje hovorkyňa policajného zboru Petra Vašková. Ocitli sa v zlom čase na zlom mieste. Mladá žena s dvomi malými deťmi na zadných sedadlách išla po hlavnej ceste, keď jej luxusné auto skrížilo cestu. Nemohla už nič urobiť. Hoci šliapla na brzdu, auto do nich zboku vrazilo.

Vrtuľník

Vrtuľník pristál na ceste. 5-ročné dievčatko okamžite previezol do Banskej Bystrice. Momentálne je v rukách lekárov v detskej fakultnej nemocnici. Dieťa podstupuje vyšetrenia, presný rozsah zranení ešte známy nie je.

Mladší iba trojročný chlapček, jeho matka ako aj vodič druhého auta, skončili na chirurgickom oddelení.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy