Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Bezvládne telo v Hrone. Utopenca hľadali hasiči aj policajti
Zdielať na

Bezvládne telo v Hrone. Utopenca hľadali hasiči aj policajti

BANSKÁ BYSTRICA / Desiatky hasičov aj policajtov cez víkend hľadali utopeného muža v Hrone. Bezvládne telo v ružovej košeli si všimli svedkovia, no sami ho vytiahnuť nevládali. Aj keď hasiči na člnoch prečesali desiatky kilometrov rieky, nič nenašli.

Muž v rieke

Bezvládne telo plávajúce dolu potokom videlo hneď niekoľko svedkov. Podľa nich išlo o holohlavého muža v ružovej košeli a čiernych nohaviciach. Hoci sa ho pokúšali sami zachytiť, prúd bol silnejší a telo odplávalo preč.

Petra Vašková hovorkyňa KR PZ BB – "Krátko po 19-tej hodine sme prijali oznámenie o tom, že vo vodnom toku v meste Banská Bystrica bola spozorovaná osoba," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Vašková.

Pátrali hasiči na člnoch a policajti popri brehu. Meter po metri prehľadali miesto, kde sa potok Bystrička vlieva do Hrona. Po prúde sa potom postupne plavili až do Zvolena.

Neprestali ani večer, po zotmení hľadali aj s baterkami. Záchranári stáli na mostoch a pozorovali hladinu. Po tele nebola nikde ani stopa.

Pátranie bez výsledku

Hasiči pokračovali v pátraní aj v nedeľu od skorého rána, prehľadali oblasť od Banskej Bystrice až po Zvolen
"Celkovo tok rieky Hron prehľadávalo 17 hasičov. Nepodarilo sa nájsť nezvestnú osobu," informoval hovorca Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici Erik Piater.

Telo sa mohlo zachytiť o korene stromov pod hladinou. Prúd je podľa zasahujúcich záchranárov pomerne silný. Polícia ešte nepozná identitu obete a chýbajú svedkovia, ktorí by povedali za akých okolností mohol spadnúť do potoka.

"Polícia do tejto chvíle neprijala žiadne oznámenie o nezvestnosti osoby," dodala Vašková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy