Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Pohorelej zmizla Viktorka (5), hľadalo ju 115 ľudí
Zdielať na

V Pohorelej zmizla Viktorka (5), hľadalo ju 115 ľudí

POHORELÁ / Celú noc pátrali policajti a dobrovoľníci po 5-ročnom dievčatku. Zmizlo v lese nad obcou Pohorelá (okres Brezno). Údajne sa stratilo, keď bolo s otcom pre drevo. Viktorka mala iba tričko s krátkym rukávom a na nohách cvičky. Našťastie, chladnú noc prežila.

Hrala sa s kamarátmi na skrývačku

Ťažko prístupný terén nad obcou pátrači doslova preliezli meter za metrom. Policajti sa brodili aj Hronom. Išlo o veľa. Päťročné dieťa sa podľa príbuzných malo stratiť pri hre na skrývačku.

Teploty klesli pod bod mrazu a dievčatko malo na sebe iba tričko s krátkym rukávom, tepláky a plátené topánky.

Všetci boli rozhodnutí zostať v lese, až kým ju nenájdu. Až nadránom otec dievčatka konečne povedal pravdu. Priznal, že sa mu stratilo, keď bol v lese na drevo a ukázal miesto, kde Viktorku videl naposledy.

Od únavy už nevládala chodiť

Nový smer pátrania priniesol ovocie, Viktorku objavili 6 kilometrov od osady. Podchladená sedela vedľa lesníckej chaty a od únavy už nevládala ani chodiť.
Hospitalizovali ju na detskom oddelení v Brezne, kde zostane niekoľko dní. Bola taká vyčerpaná, že prespala celý deň.

Je priam neuveriteľné, čo 5-ročné dievčatko v noci prežilo. Iba v cvičkách bežalo celú noc. Aj napriek silným mrazom sa Viktorke podarilo prečkať do rána. Nič nejedla ani nepila viac ako 15 hodín.

Téme sa venuje reportérka Katarína Kováčiková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy